Sickhouse |


Over deze Generator

Sickhouse

SICKHOUSE

Sickhouse was aanvankelijk gevestigd in het voormalig ziekenhuis aan het Ariënsplein (vandaar de naam), maar opereert nu vanuit WARP Technopolis aan het Stationsplein in Enschede.

Sickhouse is een ‘speelse’ kunstruimte, gericht op de impact van digitale en populaire cultuur (films, gaming, social media) op onze samenleving. Spel wordt gezien als manier om te socialiseren, een diplomatiek hulpmiddel. Met een bioscoopzaal, werkplaatsruimte, VR en gaming-ruimtes is Sickhouse een experimentele en interdisciplinaire presentatieruimte. Er zijn onderzoeksprogramma's - SickLAB en Cinema Obscura - en het jaarlijkse The Overkill festival: een non-stop programma van 48 uur. Het festival toont verbanden tussen media zoals games, kunst en films en hun invloed op de samenleving van vandaag.

Sickhouse slaat bruggen tussen de kunstwereld en de creatieve industrie en biedt tegelijkertijd een breed publiek de kans om deel te nemen aan het maatschappelijk debat. Het nieuwe Sickhouse aan het Stationsplein startte begin 2020 voortvarend met diverse live-evenementen. Momenteel zijn de evenementen online - veelal interactief en live - te volgen via diverse streaming media.

Informatie