1Twente: Een échte plant appen en dan verzorgen in een virtuele wereld: Enschedese leerlingen proefkonijn in bijzonder project

Publiceerdatum: 16 juni, 2023

Een eigen wereld maken voor planten en zorgen dat ze overleven. Voor groep zeven van basisschool Paulus in Enschede stond er afgelopen weken een bijzonder project op de planning. De leerlingen kregen de zorg voor verschillende soorten (fysieke) planten en moesten die laten overleven in een zelfgemaakte (digitale) wereld. De planten in dit 'asiel' geven zelf aan wat ze nodig hebben via een app-gesprek.  {...} Basisschool Paulus bedacht het project overigens niet zelf. Het is afkomstig van Tetem. Begeleider Marlies van Grootel van die kunstinstelling is blij om het resultaat te zien. "In de werelden zie ik dat de planten er echt goed uitzien, maar ook hoe creatief de kinderen geweest zijn."

Bekijk hier de videoreportage van 1Twente.

Laatste in de media

BOEKMAN: Samenwerking in cultuurregio’s- Voegmiddel voor een steviger cultuurbeleid

In Twente werd de proeftuin uitgevoerd door Tetem, een ontwikkelinstelling en platform voor digitale cultuur en maakcultuur. Dee in Enschede gevestigde instelling realiseerde maakplaatsen in elk van de veertien gemeenten. In bibliotheken, cultuurhuizen of musea werden onder meer 3d-printers en lasermachines geplaast. Lees hier het hele artikel.
Mastodon