1twente: Uniek fotofestival in Enschede verkent ‘Human Landscapes’

Publiceerdatum: 06 oktober, 2023

Fotogalerie Objektief wil met de tweejaarlijkse fotomanifestatie een podium bieden aan fotografie in Twente. Jan Geelen, de voorzitter van Objektief, wil hoogwaardig fotowerk in zijn galerie presenteren. "Elke dag worden er wereldwijd miljarden foto's gemaakt, maar wat een goede fotograaf onderscheidt, is de esthetische kwaliteit ervan."

De manifestatie die op zondag 8 oktober begint, is overal in de stad te vinden. Er zullen tentoonstellingen te zien zijn in het Rijksmuseum Twenthe, Concordia, Tetem en in de eigen galerie, met werk van toonaangevende fotografen. Ronald Bruinink, de curator van het fotofestival, wil de kwaliteit van de manifestatie zelf bewaken. "We selecteren samen met culturele instellingen de fotografen die exposeren. Dit jaar doen er ook enkele Twentse fotografen mee, zoals de fotogroep Photophever en de buitenlandse student Ilja Kolosvos, die tijdens de coronatijd de fotoserie Enschede-Zuid heeft gemaakt."

Lees hier het hele artikel.

Laatste in de media

1twente: Uniek fotofestival in Enschede verkent ‘Human Landscapes’

Fotogalerie Objektief wil met de tweejaarlijkse fotomanifestatie een podium bieden aan fotografie in Twente. Jan Geelen, de voorzitter van Objektief, wil hoogwaardig fotowerk in zijn galerie presenteren. "Elke dag worden er wereldwijd miljarden foto's gemaakt, maar wat een goede fotograaf onderscheidt, is de esthetische kwaliteit ervan." De manifestatie die op zondag 8 oktober begint, is overal in de stad te […]