1Twente: VR-tentoonstelling in Tetem Enschede

Publiceerdatum: 23 januari, 2024

In de tentoonstelling Lingering Echoes maakt Sjoerd van Acker gebruik van interactieve VR-technieken om te onderzoeken wat er gebeurt als we de onzichtbare tijdsdimensie betreden, samen met alle deelnemers die er al zijn geweest en die nog moeten komen. De tentoonstelling is te bezoeken van 30 november tot en met 7 april 2024. 

De mens heeft geen grip op de dimensie 'tijd' en ervaart alleen het stukje tijd waar hij nu in zit. Met herinneringen kan terug worden gegaan naar het verleden en met verbeelding kan worden gekeken naar de toekomst. Sjoerd van Acker, maker van de tentoonstelling, onderzoekt in Lingering Echoes wat er gebeurt als we die onzichtbare dimensie betreden. 

De VR-installatie brengt deelnemers in contact met de toekomst en het verleden. Er ontstaat een choreografie die constant verandert: ieder bezoek aan de tentoonstelling wordt anders ervaren.

Lees hier het hele artikel.

Laatste in de media

BOEKMAN: Samenwerking in cultuurregio’s- Voegmiddel voor een steviger cultuurbeleid

In Twente werd de proeftuin uitgevoerd door Tetem, een ontwikkelinstelling en platform voor digitale cultuur en maakcultuur. Dee in Enschede gevestigde instelling realiseerde maakplaatsen in elk van de veertien gemeenten. In bibliotheken, cultuurhuizen of musea werden onder meer 3d-printers en lasermachines geplaast. Lees hier het hele artikel.
Mastodon