1Twente: VR-tentoonstelling in Tetem Enschede

Publiceerdatum: 23 januari, 2024

In de tentoonstelling Lingering Echoes maakt Sjoerd van Acker gebruik van interactieve VR-technieken om te onderzoeken wat er gebeurt als we de onzichtbare tijdsdimensie betreden, samen met alle deelnemers die er al zijn geweest en die nog moeten komen. De tentoonstelling is te bezoeken van 30 november tot en met 7 april 2024. 

De mens heeft geen grip op de dimensie 'tijd' en ervaart alleen het stukje tijd waar hij nu in zit. Met herinneringen kan terug worden gegaan naar het verleden en met verbeelding kan worden gekeken naar de toekomst. Sjoerd van Acker, maker van de tentoonstelling, onderzoekt in Lingering Echoes wat er gebeurt als we die onzichtbare dimensie betreden. 

De VR-installatie brengt deelnemers in contact met de toekomst en het verleden. Er ontstaat een choreografie die constant verandert: ieder bezoek aan de tentoonstelling wordt anders ervaren.

Lees hier het hele artikel.

Laatste in de media

1Twente: VR-tentoonstelling in Tetem Enschede

In de tentoonstelling Lingering Echoes maakt Sjoerd van Acker gebruik van interactieve VR-technieken om te onderzoeken wat er gebeurt als we de onzichtbare tijdsdimensie betreden, samen met alle deelnemers die er al zijn geweest en die nog moeten komen. De tentoonstelling is te bezoeken van 30 november tot en met 7 april 2024.  De mens heeft geen grip op de […]

BOKnet: Lingering Echoes Tentoonstelling

Hoe kunnen we de onzichtbare tijdsdimensie betreden en verbeelden? Sjoerd van Acker zocht het uit en gaf er zijn eigen interpretatie aan met 'Lingering Echoes'. Het resulteerde in een Virtual Reality-installatie waarin een kubus van licht en aan de wand geprojecteerde beelden elkaar in rap tempo afwisselen. Van Acker's expositie is te zien tot en met 7 april bij Tetem, […]