De Volkskrant: Not For Profit Art Party

Publiceerdatum: 06 februari, 2020

Tijdens Art Rotterdam vond de Not For Proft Art Party plaats in Pension Almonde. Dit is een meerdaags podium waar experimenten en nieuwe vormen van exposeren worden gestimuleerd. Tetem was een van de deelnemende instellingen met het project Zandpeer van jong talent Esmay Groot Koerkamp en Stephanie Nypels.

53 sloopwoningen vlak bij het station van Rotterdam zijn vorig jaar overgenomen door Pension Almonde. In afwachting van de sloopkogel mengen hier de ‘oude’ bewoners met kunstenaars, verweesde buurtinitiatieven en mensen die tijdelijk onderdak nodig hebben. Deze dagen is de Not for Profit Art Party te gast in de Almondestraat: dertien kunstenaarsinitiatieven maken hier exposities, performances en workshops. De transformatie van deze appartementen is wonderbaarlijk om te zien. Kunstenaar Simon Niks werd uitgenodigd door het Groningse initiatief Sign en veranderde een voormalige woonkamer tot een soort archeologische vindplaats. Voor de kinderslaapkamer met Disneybehang maakte Sabrina Basten een kleurrijke sculptuur. Verderop in de straat laat kunstenaar Valentina Gal (op uitnodiging van het Nijmeegse Expoplu) zien hoe ze infiltreerde in de wondere wereld van de furry fetish.

Lees hier het hele artikel.

Laatste in de media

Tubantia: Maker Festival Twente laat kinderen een beeld vormen van hun toekomst

Kinderen kunnen tijdens een meerdaags festival in Enschede (4 t/m 7 mei) en de Maakdag Festivals in elke Twentse gemeente (1 t/m 31 mei) kennismaken met maken en techniek. Terwijl ze dit doen, leren ze vaardigheden die helpen om een beeld te vormen van hun toekomst. Lees hier het hele artikel.

BOK: Abner Preis’ augmented reality in Tetem

Abner Preis is een in Amsterdam gevestigde kunstenaar die met tal van verschillende media werkt: performances, video, tekeningen en foto’s waarmee hij net zo goed een beeldende verhalenverteller als een verhalende beeldmaker genoemd kan worden. Zijn werken kunnen ook gezien worden als een reflectie op onze tijd; de consumptiemaatschappij, geweld, protest en revolutie. Klik hier voor het volledige artikel.