RTV Oost: Dromen van een Oscar tijdens Pop-Up Film Festival

Publiceerdatum: 20 oktober, 2022
Camera? Geluid? ACTIE! Dit zijn bekende kreten vanaf de filmset. Vandaag waren ze te horen in de bibliotheek Twenterand in Vriezenveen. Voor even konden kinderen proeven van de showbizz en hun eigen film maken. In de plaatselijke bibliotheek maakten ze kennis met de geheimen van het witte doek.
Onder begeleiding van professionals van Tetem, een platform voor digitale en creatieve educatieprojecten, kregen de kinderen les in acteren, filmen en regisseren. Aan het einde van de dag hebben ze een korte film gemaakt. Deze korte film maakt kans om op het Pop-up Film Festival Twente in Nijverdal vertoond te worden.
Lees hier het volledige artikel.

Laatste in de media

Stimuleringsfonds: Interview met Wilja Jurg en Paula Hulleman over het programma ‘Maakroute Twente’

Met de Open Oproep Platforms voor ontwerpend leren ondersteunt het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie in 2023 veertien platforms die zich richten op talentontwikkeling van jongeren. Eén van de geselecteerde aanvragers is Tetem in Enschede, dat met Maakroute Twente de jeugd in de regio uitdaagt om te onderzoeken wat maak- en digitale cultuur en digital storytelling voor hen kunnen betekenen. Centrale vraag in het traject: waar […]