RTV Oost: Hoe verliep de eerste Museumnacht Enschede?

Publiceerdatum: 13 oktober, 2019

Van Concordia tot Tetem en van de Museumfabriek tot het Wilminktheater, bezoekers konden gisteravond bij meerdere culturele instellingen terecht voor de allereerste Museumnacht in Enschede. In het Rijksmuseum Twenthe werd de nacht afgesloten en kon je, met een cocktail in je hand, meerdere dansjes wagen.

Een populaire activiteit, die vanaf zeven uur 's avonds al helemaal vol zat, was de rondleiding door het depot van het Rijksmuseum. In kleine groepjes kregen bezoekers de pareltjes te zien waarvoor het museum op dat moment geen plek heeft. Conservator Paul Knolle vertelde tijdens deze tour de verhalen achter de verborgen schatten.

Een paar honderd meter verder, in de Museumfabriek, stond de oudste nog werkende sterrenprojector, werden er shotjes gedronken uit reageerbuizen en was het Twentehoes aanwezig om de Twentse taal en cultuur in het zonnetje te zetten. Ook in Concordia, het Wilminktheater, Tetem, Sickhouse en AKI vonden de hele avond activiteiten plaats.

Lees hier het hele artikel.

Laatste in de media

RTV Borne: VR workshop in Borne

Dinsdag 22 oktober werd in het Kulturhus door het bedrijf Tetem de workshop virtual reality georganiseerd. De workshop werd gegeven om kinderen een kijkje te laten nemen met nieuwe technieken van de …

Huis aan Huis: Fotogrammen maken met mobiel of tablet

Bij Tetem kan het publiek op woensdag 6 november van 19.30 tot 21.30 uur fotogrammen maken met hun mobiel of tablet. Een fotogram is een techniek waarmee je een foto kunt maken …