Tubantia: Enschede opent ’tofste locaties’ tijdens Museumnacht: zelfs optredens in boksring

Publiceerdatum:

Enschede opent over een maand - op zaterdagavond 5 november - op elf plekken deuren die anders gesloten blijven. „Het leuke is dat je op echt toffe locaties komt, op hele andere momenten dan normaal”, zegt Collin Vaneker. Hij is de man achter succesconcept VroegZat - een dansfeest dat inmiddels door heel Nederland wordt gehouden - en sinds dit jaar ook projectleider van Museumnacht Enschede.

Lees hier het volledige artikel.

Laatste in de media

Tubantia: Maker Festival Twente laat kinderen een beeld vormen van hun toekomst

Kinderen kunnen tijdens een meerdaags festival in Enschede (4 t/m 7 mei) en de Maakdag Festivals in elke Twentse gemeente (1 t/m 31 mei) kennismaken met maken en techniek. Terwijl ze dit doen, leren ze vaardigheden die helpen om een beeld te vormen van hun toekomst. Lees hier het hele artikel.

BOK: Abner Preis’ augmented reality in Tetem

Abner Preis is een in Amsterdam gevestigde kunstenaar die met tal van verschillende media werkt: performances, video, tekeningen en foto’s waarmee hij net zo goed een beeldende verhalenverteller als een verhalende beeldmaker genoemd kan worden. Zijn werken kunnen ook gezien worden als een reflectie op onze tijd; de consumptiemaatschappij, geweld, protest en revolutie. Klik hier voor het volledige artikel.