Tubantia: Enschede opent ’tofste locaties’ tijdens Museumnacht: zelfs optredens in boksring

Publiceerdatum:

Enschede opent over een maand - op zaterdagavond 5 november - op elf plekken deuren die anders gesloten blijven. „Het leuke is dat je op echt toffe locaties komt, op hele andere momenten dan normaal”, zegt Collin Vaneker. Hij is de man achter succesconcept VroegZat - een dansfeest dat inmiddels door heel Nederland wordt gehouden - en sinds dit jaar ook projectleider van Museumnacht Enschede.

Lees hier het volledige artikel.

Laatste in de media

BOK: Abner Preis’ augmented reality in Tetem

Abner Preis is een in Amsterdam gevestigde kunstenaar die met tal van verschillende media werkt: performances, video, tekeningen en foto’s waarmee hij net zo goed een beeldende verhalenverteller als een verhalende beeldmaker genoemd kan worden. Zijn werken kunnen ook gezien worden als een reflectie op onze tijd; de consumptiemaatschappij, geweld, protest en revolutie. Klik hier voor het volledige artikel.

Loving Geopolitics magazine: Kunstenaars bekommeren zich om wereldproblemen

BREAK THE WALL wordt begin 2024 getoond in en op verschillende locaties in Nederland: Neude Bibliotheek, Utrecht tot NXT Museum, Amsterdam, en Tetem in Enschede. BREAK THE WALL ontwikkelden we aanvankelijk als een gelaagde tentoonstelling die je kunt doorlopen als een game. De coronacrisis droeg ertoe bij dat we uiteindelijk besloten een game te produceren: een narratieve game die op […]