Museumfabriek


Over dit Kids programma

Museumfabriek

Algemene informatie

De Museumfabriek is geen traditioneel museum waar je alleen vanaf een afstandje naar kunstwerken en andere bijzondere objecten mag kijken. Integendeel: je wordt verrast, raakt verwondert en gaat zelf aan de slag. In de Museumfabriek draait het om de ‘samenhang der dingen’. Het gaat over hoe natuur, cultuur, wetenschap en techniek van invloed zijn op elkaar. Je ziet hoe de mens naar de dieren kijkt bij het ontwikkelen van robots. Je leert over wereldreizigers en hun routes. In de Makerspace van De Museumfabriek laat je jouw creativiteit de vrije loop. Hier maak je de meest bijzondere dingen met de 3D-printer, lasersnijder, foamcutter en nog veel meer apparatuur. In de Sterrenwacht, op het dak van het museum, neem je een kijkje in het heelal.

Thuis aan de slag

Binnen Roombeek Cultuurpark Educatie werken Rijksmuseum Twenthe, De Museumfabriek en Tetem intensief samen op het gebied van cultuureducatie. Ons educatieaanbod legt verbindingen tussen kunst, erfgoed, cultuur, onderwijs, wetenschap en technologie.

De Museumfabriek heeft diverse speelse en uitdagende maak-activiteiten om zelf thuis te doen! Via handig te downloaden instructiebladen en met behulp van knutselmaterialen thuis, kan je onder andere aan de slag met: bewegende diertjes vouwen, een langnek maken, een zeppelin bouwen, een mobile maken, weven op karton en zelfs een skelet bouwen. Er zijn al activiteiten voor kinderen vanaf 4 jaar!