10 maart 2021 van 15:00 - 16:30 uur

KidsLab – Bouw je eigen schaduwinsect (6-9 jaar)

Zet dit event in mijn agenda
10-03-2021 03:03 19-07-2024 07:07 Amsterdam KidsLab - Bouw je eigen schaduwinsect (6-9 jaar) Dit is een KidsLab maak en bouw workshop. Hierbij gaan we samen iets maken of bouwen terwijl je tegelijkertijd iets over techniek leert. Vandaag maak je een eigen schaduwinsect! Doe je mee? Online, , Online

Dit is een KidsLab maak en bouw workshop
Hierbij gaan we samen iets maken of bouwen terwijl je tegelijkertijd iets over techniek leert. Je kunt hier gratis aan meedoen zonder aanmelding vooraf. De materialen die we gebruiken heb je in huis. Voorafgaande de workshop verzamel je de materialen en zodra de workshop begint kan je gelijk aan de slag. Na afloop van de workshop heb je gelijk je eindresultaat.

Bouw je eigen schaduwinsect - 10 maart van 15:00 - 16:30 uur
Een schaduwinsect heeft vleugels van gekleurde stukjes plastic. Als je een zaklamp voor het insect houdt tover je een prachtig gekleurd beest op de muur. Je maakt het insect van stukjes schoon wegwerpplastic, dit niet je aan elkaar in de vorm van vleugels. Met een lijfje erbij en voelsprieten wordt het een echt insect en met viltstift geef je het mooie kleurtjes. Laat jij straks op je kamert een vrolijke kever of vlinder vliegen?

Deelname workshop
Klik op deze gratis zoomlink (zoomsessie 10 maart) voor deelname aan de online KidsLab workshop op 10 maart van 15:00 - 16:30 uur en zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt. We gaan er samen met de kinderen een gezellige en leerzame online KidsLab middag van maken!

Eindresultaat delen? Gebruik de hashtag #tetemkidslab op Instagram en wij delen je eindresultaat op onze Instagram pagina!

Informatie


Benodigdheden
Naast een computer om de online Zoomsessie te volgen heb je voor deze workshop de volgende huis-, tuin- en keukenspullen nodig:

  • Potlood
  • Papier
  • Schaar
  • Nietmachine en nietjes
  • Doorzichtig, stevig en schoon afvalplastic (bijvoorbeeld doosjes van de kaas of koekjes, het liefst met bobbeltjes of hoekjes)
  • Stevig karton (bijvoorbeeld van een doosje of een lege wc-rol)
  • Viltstiften
  • Een felle zaklamp (bijvoorbeeld van een mobiel)

KidsLab – Bouw je eigen schaduwinsect (6-9 jaar)

Mastodon