17 juli 2021 van 15:00 - 16:30 uur

KidsLab – Ontwerp een plexiglas hanger (9-12 jaar)

Zet dit event in mijn agenda
17-07-2021 03:07 23-05-2024 03:05 Amsterdam KidsLab - Ontwerp een plexiglas hanger (9-12 jaar) Dit is een KidsLab ontwerp workshop. Voorafgaande download je een gratis software programma en na afloop heb je de keuze of wij je ontwerp maken in ons lab. Vandaag ontwerp je een plexiglas hanger! Doe je mee? Online, , Online

Dit is een KidsLab ontwerp workshop 
Hiervoor maken we gebruik van gratis software die je op je eigen computer download. Voor deze workshop is het belangrijk dat je een tweede laptop/computer hebt of een tablet. Je kan dan op de eerste computer/tablet de workshop volgen en op de tweede aan de slag met het softwareprogramma. Je leert hoe het softwareprogramma werkt en hoe je iets ontwerpt. Na afloop heb je nog niet gelijk je eindresultaat. Als je dit door ons wilt laten maken in ons MaakMeeLab dan vragen we daar een kleine vergoeding voor (materiaal- en verzendkosten).

Ontwerp een plexiglas hanger - 17 juli van 15:00 - 16:30 uur
Plexiglas is een transparant kunststof waarmee je veel kan doen. Omdat het transparant is, kan je er doorheen kijken. Vandaag ga je aan de slag met het ontwerpen van een hanger (max. 10 cm doorsnee) van plexiglas met behulp van het programma Inkscape. Bij Tetem hebben wij een lasercutter die jouw ontwerp precies kan uitsnijden uit plexiglas. Dit is een apparaat dat met een dunne laserstraal door allerlei materialen kan snijden. Zodra je de zon op je plexiglas hanger laat schijnen, projecteert deze je ontwerp en de kleur van het plexiglas op je omgeving.

Heb je je ontwerp af en wil je graag de plexiglas hanger thuis ontvangen? Dan kan je deze bestellen (adressen in Twente: gratis,  adressen buiten Twente: € 1,50 incl. verzending per hanger). Via het bijgevoegde stappenplan en bestelformulier kan je lezen hoe je de hanger kan bestellen. Je stuurt je ontwerp samen met het bestelformulier op naar lab@tetem.nl. Wij gaan de plexiglas hanger voor je maken in ons MaakMeeLab. Zodra deze klaar is, sturen wij de plexiglas hanger per post naar je toe.

Deelname workshop
Klik op deze gratis zoomlink (zoomsessie 17 juli) voor deelname aan de online KidsLab workshop op 17 juli 15:00 - 16:30 uur en zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt. We gaan er samen met de kinderen een gezellige en leerzame online KidsLab middag van maken!

Eindresultaat delen? Gebruik de hashtag #tetemkidslab op Instagram en wij delen je eindresultaat op onze Instagram pagina!

Informatie


Benodigdheden
Naast een computer om de online Zoomsessie te volgen heb je voor deze workshop de volgende huis-, tuin- en keukenspullen nodig:

  • Een extra laptop/computer om op te werken (of je start de Zoom meeting op een tablet)
  • Het programma Inkscape op de extra laptop (gratis te downloaden via: https://inkscape.org/ (let op: dit werkt alleen op een computer of laptop)
  • Het bestelformulier om je plexiglas hanger te bestellen (optioneel)

KidsLab – Ontwerp een plexiglas hanger (9-12 jaar)

Mastodon