19 mei 2021 van 15:00 - 16:30 uur

KidsLab – Maak een filmpje zonder videocamera (6-10 jaar)

Zet dit event in mijn agenda
19-05-2021 03:05 23-02-2024 04:02 Amsterdam KidsLab - Maak een filmpje zonder videocamera (6-10 jaar) Dit is een KidsLab maak en bouw workshop. Hierbij gaan we samen iets maken of bouwen terwijl je tegelijkertijd iets over techniek leert. Vandaag maak je een filmpje zonder videocamera! Doe je mee? Online, , Online

Dit is een KidsLab maak en bouw workshop
Hierbij gaan we samen iets maken of bouwen terwijl je tegelijkertijd iets over techniek leert. Je kunt hier gratis aan meedoen zonder aanmelding vooraf. De materialen die we gebruiken heb je in huis. Voorafgaande de workshop verzamel je de materialen en zodra de workshop begint kan je gelijk aan de slag. Na afloop van de workshop heb je gelijk je eindresultaat.

Maak een filmpje zonder videocamera - 19 mei van 15:00 -16:30 uur
Met een wonderschijf kun je een filmpje maken zonder videocamera. Je maakt in twaalf tekeningen een metamorfose, je verandert iets in iets anders. Je begint met het bedenken van een metamorfose. Bijvoorbeeld van bloem naar vlinder of van een potlood naar een poppetje en dat teken je. Als je de tekeningen snel achter elkaar bekijkt, dan zie je een soort filmpje. Draai als je klaar bent aan de wonderschijf en je ziet de verandering, telkens weer.

Deelname workshop
Klik op deze gratis zoomlink (zoomsessie 19 mei) voor deelname aan de online KidsLab workshop op 19 mei van 15:00 - 16:30 uur en zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt. We gaan er samen met de kinderen een gezellige en leerzame online KidsLab middag van maken!

Eindresultaat delen? Gebruik de hashtag #tetemkidslab op Instagram en wij delen je eindresultaat op onze Instagram pagina!

Informatie


Benodigdheden
Naast een computer om de online Zoomsessie te volgen heb je voor deze workshop de volgende huis-, tuin- en keukenspullen nodig:

  • werkblad 1: Sjabloon metamorfose + werkblad 2: Sjabloon wonderschijf metamorfose: Wonderschijf-opdrachtbladen 1 en 2
  • potlood
  • dunne zwarte stift of pen
  • dun karton (bijvoorbeeld van pak cornflakes)
  • schaar
  • lijm
  • punaise

KidsLab – Maak een filmpje zonder videocamera (6-10 jaar)