19 oktober 2022 van 15:00 - 16:30 uur

KidsLab – Ros van Twente (8-12 jaar)

Zet dit event in mijn agenda
19-10-2022 03:10 30-11-2023 12:11 Amsterdam KidsLab - Ros van Twente (8-12 jaar) Dit is een KidsLab Make-It workshop. Voorafgaande de workshop dien je een techniek kit te bestellen via ons met materialen die je thuis niet voor handen hebt. Vandaag maak je het Ros van Twente! Doe je mee? Online, , Online

Dit is een KidsLab Make-It workshop
Dit is een technische en creatieve workshop waarvoor je een techniek kitje nodig hebt dat je bij ons kunt bestellen. Omdat we het naar je moeten opsturen moet je het kitje uiterlijk 10 dagen van tevoren bestellen bij ons. Voor deze kit vragen we een kleine vergoeding (materiaal- en verzendkosten). Het bestelformulier kan je hieronder downloaden. Voorafgaande de workshop verzamel je nog extra gereedschap en zorg je dat je je techniek kit bij de hand hebt. Na afloop van de workshop heb je gelijk je eindresultaat.

Ros van Twente - 19 oktober van 15:00 -16:30 uur
Hankamp Gears’ Ros van Twente is ontwikkeld in samenwerking met Hankamp Gears in Enschede. Hankamp Gears is specialist op het gebied van overbrenging van beweging door middel van tandwielen. Deze worden o.a. gebruikt in vliegtuigen en motoren. Kinderen leren door het in elkaar zetten van het Ros van Twente hoe ze met behulp van tandwielen de kop en staart van de ros in beweging kunnen brengen.

Het Ros van Twente is het symbool van de regio Twente. Het is een steigerend paard met wapperende manen. Je gaat als eerste aan de slag met het bouwen van het lichaam van het ros waarbij je gelasercut en 3D geprinte onderdelen in elkaar zet én twee tandwielen - in elkaar hakend - in de romp plaatst. Daarna bepaal je zelf op welke hoogte het hoofd en de staart komt te zitten. Deze bevestig je aan de tandwielen. En als je dan aan de zwengel draait zet je de tandwielen gezamenlijk in beweging. Deze lopen in elkaar door waardoor de kop en de staart tegengesteld van elkaar bewegen. Dit bekent dat de kop ophoog gaat als de staart naar beneden gaat en andersom. Als laatste stap kun je het ros versieren met stiften, verf en knutselmaterialen.

Deelname workshop
Klik op deze gratis zoomlink (zoomsessie 19 oktober) voor deelname aan de online KidsLab workshop op 19 oktober van 15:00 - 16:30 uur en zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt. We gaan er samen met de kinderen een gezellige en leerzame online KidsLab middag van maken!

Make-It kit Ros van Twente bestellen
Informatie over het bestellen van de Make-It kit Ros van Twente, zie benodigdheden.

Informatie


Benodigdheden
Naast een computer om de online Zoomsessie te volgen heb je voor deze workshop de volgende huis-, tuin- en keukenspullen nodig:

  • Make-It kit Ros van Twente (deze bestel je uiterlijk zondag 9 oktober hier)
  • Schaar en voor versiering eventueel stiften, potloden en verf.

KidsLab – Ros van Twente (8-12 jaar)