20 februari 2021 van 13:30 - 14:30 uur

KidsLab – Weven met een zelfgemaakt weefgetouw

Zet dit event in mijn agenda
20-02-2021 01:02 26-09-2023 04:09 Amsterdam KidsLab - Weven met een zelfgemaakt weefgetouw Dit is een KidsLab maak en bouw workshop. Hierbij gaan we samen iets maken of bouwen terwijl je tegelijkertijd iets over techniek leert. Vandaag ga je weven met een zelfgemaakt weefgetouw! Doe je mee? Online, , Online

Dit is een KidsLab maak en bouw workshop
Hierbij gaan we samen iets maken of bouwen terwijl je tegelijkertijd iets over techniek leert. Je kunt hier gratis aan meedoen zonder aanmelding vooraf. De materialen die we gebruiken heb je in huis. Voorafgaande de workshop verzamel je de materialen en zodra de workshop begint kan je gelijk aan de slag. Na afloop van de workshop heb je gelijk je eindresultaat.

Weven met een zelgemaakt weefgetouw - 20 februari van 13:30 -14:30 uur
Bijna alle stof van de kleren die wij dragen is geweven. In Twente stonden vroeger heel veel textielfabrieken waar stof geweven werden. Maar je kunt ook thuis weven met een zelfgemaakt weefgetouw. Die maken we van karton en rechte draden. Je weeft een andere draad weer tussen die rechte draden door, zo ontstaat een lapje en van dat lapje kunt je weer iets naaien. Je kunt bijvoorbeeld een zakje voor je telefoon maken die niemand anders heeft!

Deelname workshop
Klik op deze gratis zoomlink (zoomsessie 20 februari) voor deelname aan de online KidsLab workshop op 20 februari van 13:30 - 14:30 uur en zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt. We gaan er samen met de kinderen een gezellige en leerzame online KidsLab middag van maken!

Eindresultaat delen? Gebruik de hashtag #tetemkidslab op Instagram en wij delen je eindresultaat op onze Instagram pagina!

Informatie


Benodigdheden
Naast een computer om de online Zoomsessie te volgen heb je voor deze workshop de volgende huis-, tuin- en keukenspullen nodig:

  • Stevig karton
  • Wol of dik garen (alternatief: dunne repen stof van een oud katoenen T-shirt)
  • Snijplank
  • Schaar en/of scherp mesje
  • Lijm
  • Draad en naald

KidsLab – Weven met een zelfgemaakt weefgetouw