20 maart 2021 van 15:00 - 16:30 uur

KidsLab – Circuit Buddies en Elektromagneet (8-15 jaar)

Zet dit event in mijn agenda
20-03-2021 03:03 18-06-2024 05:06 Amsterdam KidsLab - Circuit Buddies en Elektromagneet (8-15 jaar) Dit is een KidsLab Make-It workshop. Voorafgaande de workshop dien je een techniek kit te bestellen via ons met materialen die je thuis niet voor handen hebt. Vandaag maak je Circuit Buddies en een Elektromagneet! Doe je mee? Online, , Online

Dit is een KidsLab Make-It workshop
Dit is een technische en creatieve workshop waarvoor je een techniek kitje nodig hebt dat je bij ons kunt bestellen. Omdat we het naar je moeten opsturen moet je het kitje uiterlijk 10 dagen van tevoren bestellen bij ons. Voor deze kit vragen we een kleine vergoeding (materiaal- en verzendkosten). Het bestelformulier kan je hieronder downloaden. Voorafgaande de workshop verzamel je nog extra gereedschap en zorg je dat je je techniek kit bij de hand hebt. Na afloop van de workshop heb je gelijk je eindresultaat.

Circuit Buddies en Elektromagneet - 20 maart van 15:00 -16:30 uur
Een Circuit buddy is een stroomkring bestaande uit elektronische onderdelen met allemaal andere eigenschappen. Bijvoorbeeld een condensator, dit is een elektronisch onderdeel dat stroom tijdelijk kan opslaan zodat een apparaat niet zonder stroom komt te zitten. Een LED is een elektronisch onderdeel dat licht geeft. Als je alle onderdelen op de juiste manier aan elkaar koppelt, krijg je een stroomkring dat op een poppetje lijkt. We noemen dit een Circuit buddy. Kan jij je Circuit buddies samen laten branden?

Een Elektromagneet is een stukje metaal wat alleen magnetisch wordt als er stroom op de draden die om het metaal heen gewikkeld zijn staat. Deze elektromagneet trekt dan (als er stroom op staat) ook andere metalen aan. Dit gaan wij maken met onder andere een batterij en een spijker. Lukt het jou om paperclips op te pakken?

Deelname workshop
Klik op deze gratis zoomlink (zoomsessie 20 maart) voor deelname aan de online KidsLab workshop op 20 maart van 15:00 - 16:30 uur en zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt. We gaan er samen met de kinderen een gezellige en leerzame online KidsLab middag van maken!

Make-It Circuit Buddies en Elektromagneet kit bestellen
Informatie over het bestellen van de Make-It Circuit Buddies en Elektromagneet kit, zie benodigdheden.

Eindresultaat delen? Gebruik de hashtag #tetemkidslab op Instagram en wij delen je eindresultaat op onze Instagram pagina!

 

Informatie


Benodigdheden
Naast een computer om de online Zoomsessie te volgen heb je voor deze workshop de volgende huis-, tuin- en keukenspullen nodig:

  • Het bestelformulier om je techniek kit te bestellen (bestellen voor 10 maart!)
  • Schaar
  • Liniaal

KidsLab – Circuit Buddies en Elektromagneet (8-15 jaar)

Mastodon