22 februari 2021 van 13:30 - 14:30 uur

KidsLab – Textielsticker ontwerpen in Inkscape (9-12 jaar)

Zet dit event in mijn agenda
22-02-2021 01:02 18-06-2024 05:06 Amsterdam KidsLab - Textielsticker ontwerpen in Inkscape (9-12 jaar) Dit is een KidsLab ontwerp workshop. Voorafgaande download je een gratis software programma en na afloop heb je de keuze of wij je ontwerp maken in ons lab. Vandaag ontwerp je een eigen textielsticker! Doe je mee? Online, , Online

Dit is een KidsLab ontwerp workshop 
Hiervoor maken we gebruik van gratis software die je op je eigen computer download. Voor deze workshop is het belangrijk dat je een tweede laptop/computer hebt of een tablet. Je kan dan op de eerste computer/tablet de workshop volgen en op de tweede aan de slag met het softwareprogramma. Je leert hoe het softwareprogramma werkt en hoe je iets ontwerpt. Na afloop heb je nog niet gelijk je eindresultaat. Als je dit door ons wilt laten maken in ons MaakMeeLab dan vragen we daar een kleine vergoeding voor (materiaal- en verzendkosten).

Textielsticker ontwerpen in Inkscape - 22 februari van 13:30 -14:30 uur
Normale stickers kennen jullie allemaal, die plak je op papier. Maar wist je dat er ook speciale stickers zijn voor op stof? Dit noemen we textielstickers. Met behulp van een strijkbout kan je deze op je kleding of tas plakken. Vandaag gaan jullie zelf een textielsticker ontwerpen met behulp van het gratis programma Inkscape. Maak bijvoorbeeld een bloem voor op je tas of een voetbal voor op je T-shirt.

Heb je je ontwerp af en wil je graag de textielsticker thuis ontvangen? Dan kan je deze bestellen voor € 1,50 incl. verzending per sticker. Via het bijgevoegde stappenplan en bestelformulier kan je lezen hoe je de sticker kan bestellen. Je stuurt je ontwerp samen met het bestelformulier op naar lab@tetem.nl. Wij gaan de textielsticker voor je maken in ons MaakMeeLab. Zodra deze klaar is, sturen wij de sticker per post naar je toe.

Deelname workshop
Klik op deze gratis zoomlink (zoomsessie 22 februari) voor deelname aan de online KidsLab workshop op 22 februari van 13:30 - 14:30 uur en zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt. We gaan er samen met de kinderen een gezellige en leerzame online KidsLab middag van maken!

Extra hulp nodig? Als je extra hulp nodig hebt bij het installeren van het programma Inkscape, dan kan je vanaf 12:30 uur alvast inloggen via bovenstaande zoomlink. De labmedewerker zal je dan helpen met het installeren.

Eindresultaat delen? Gebruik de hashtag #tetemkidslab op Instagram en wij delen je eindresultaat op onze Instagram pagina!

Informatie


Benodigdheden
Naast een computer om de online Zoomsessie te volgen heb je voor deze workshop de volgende huis-, tuin- en keukenspullen nodig:

  • Een extra laptop/computer om op te werken (of je start de Zoom meeting op een tablet)
  • Het programma Inkscape op de extra laptop (gratis te downloaden via: https://inkscape.org/ (let op: dit werkt alleen op een computer of laptop)
  • Het stappenplan uitgeprint (dit is niet perse nodig, maar wel handig om alle stappen te volgen)
  • Het bestelformulier om je textielsticker te bestellen (optioneel)

KidsLab – Textielsticker ontwerpen in Inkscape (9-12 jaar)

Mastodon