23 februari 2022 van 15:00 - 16:30 uur

KidsLab – Textielsticker ontwerpen in Inkscape (9-12 jaar)

Zet dit event in mijn agenda
23-02-2022 03:02 15-06-2024 08:06 Amsterdam KidsLab - Textielsticker ontwerpen in Inkscape (9-12 jaar) Dit is een KidsLab ontwerp workshop. Voorafgaande download je een gratis software programma en na afloop heb je de keuze of wij je ontwerp maken in ons lab. Vandaag ontwerp je een eigen textielsticker! Doe je mee? Online, , Online

Dit is een KidsLab ontwerp workshop
In deze kidslab gaan we samen iets ontwerpen. Hiervoor maken we gebruik van gratis software die je op je eigen computer download. Voor deze workshop is het belangrijk dat je een tweede laptop/computer hebt of een tablet. Je kan dan op de eerste computer/tablet de workshop volgen en op de tweede aan de slag met het softwareprogramma. Je leert hoe het softwareprogramma werkt en hoe je iets ontwerpt. Na afloop heb je nog niet gelijk je eindresultaat. Als je dit door ons wilt laten maken in ons MaakMeeLab dan is dit voor postadressen in Twente gratis (buiten Twente tegen kleine vergoeding). Het bestelformulier kan je downloaden op de pagina van de workshop.

Textielsticker ontwerpen in Inkscape - 23 februari van 15:00 -16:30 uur
Normale stickers kennen jullie allemaal, die plak je voornamelijk op papier. Maar wist je dat er ook speciale stickers zijn voor op stof? Dit noemen we textielstickers. Met behulp van een strijkbout kan je deze op je kleding of tas plakken. Vandaag gaan jullie zelf een textielsticker ontwerpen met behulp van het gratis programma Inkscape. Maak bijvoorbeeld een bloem voor op je tas of een voetbal voor op je T-shirt.

Je gaat aan de slag met het ontwerpen van een eigen Textielsticker met behulp van Inkscape. Na het ontwerpen stuur je je ontwerp samen met het bestelformulier naar lab@tetem.nl waarna wij deze in ons MaakLab voor je maken en per post naar je toesturen.

Deelname workshop
Klik op deze gratis zoomlink (zoomsessie 23 februari) voor deelname aan de online KidsLab workshop op 23 februari van 15:00 - 16:30 uur en zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt. We gaan er samen met de andere kinderen een gezellige en leerzame online KidsLab middag van maken!

Wil je meer?
KidsLab is een online workshop. Ben je tussen de 6 en 12 jaar oud en wil je in de voorjaarsvakantie ook deelnemen aan fysieke activiteiten dan kan dit. In alle Twentse Maakplaatsen wordt in de voorjaarsvakantie een workshop Upcycling georganiseerd. Tijdens deze workshop ga je een zelf meegenomen kledingstuk (of stukken) verwerken tot een nieuw product, upcyclen dus! Je leert hoe een borduurmachine, naaimachine en plotter werken en gaat er daarna mee aan de slag voor je eigen kledingstuk. Bijvoorbeeld van T-shirt naar haarband of versier een standaard spijkerbroek met textielstickers.

Informatie


Benodigdheden
Naast een computer om de online Zoomsessie te volgen heb je voor deze workshop de volgende huis-, tuin- en keukenspullen nodig:

  • Een extra laptop/computer om op te werken (of je start de Zoom meeting op een tablet)
  • Het programma Inkscape op de extra laptop (gratis te downloaden via: https://inkscape.org/ (let op: dit werkt alleen op een computer of laptop)
  • Het stappenplan uitgeprint (dit is niet perse nodig, maar wel handig om alle stappen te volgen)
  • Het bestelformulier om je textielsticker te bestellen (optioneel)

KidsLab – Textielsticker ontwerpen in Inkscape (9-12 jaar)

Mastodon