24 februari 2021 van 13:30 - 14:30 uur

KidsLab – Wearables en Facefilters

Dit is een KidsLab+ workshop
Deze is heel geschikt voor kinderen die wel wat extra uitdaging willen. Je leert een techniek en krijgt daarbij ook wat theorie. Deze workshop wordt onder andere gegeven met samenwerkingspartners en hebben altijd een specifiek thema. Je gaat dus niet alleen met de handen aan de slag, maar je denkt ook na over het thema.

Wearables en Facefilters - 24 februari van 13:30 tot 14:30 uur
Draagbare technologie wordt ook wel wearables genoemd. Dit zijn slimme elektronische apparaten die je in je kleding kunt verwerken of op je lichaam kunt dragen, zoals een smartwatch of een fitness tracker. In deze KidsLab+ gaan we een stapje verder! We ontdekken hoe kunstenaars en ontwerpers wearables gebruiken om hun kleding interactief te maken en hoe zij digitale wearables inzetten om de echte en virtuele wereld met elkaar te verbinden. We beginnen met een Facefilters- parade waarbij alle deelnemers een digitale pruik of sieraad aan elkaar showen!

Deelname workshop
Klik op deze gratis zoomlink (zoomsessie 24 februari) voor deelname aan de online KidsLab workshop op 24 februari van 13:30 tot 14:30 uur en zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt. We gaan er samen met de kinderen een gezellige en leerzame online KidsLab middag van maken!

Eindresultaat delen? Gebruik de hashtag #tetemkidslab op Instagram en wij delen je eindresultaat op onze Instagram pagina!

Informatie


Benodigdheden
Naast een computer om de online Zoomsessie te volgen heb je voor deze workshop het volgende nodig:

  1. Kies alvast een Facefilter uit waarmee je een digitale pruik of make-up draagt ter voorbereiding van deze KidsLab+. Download de app Snap Camera op je computer/laptop: https://snapcamera.snapchat.com/.
  2. Zet je webcam aan en speel met de verschillende filters.
  3. Kies je favoriete digitale pruik, make-up of sieraad en sla het op als je favoriet.
  4. Voordat KidsLab+ begint: open eerst Snap Camera en zet je filter aan.
  5. Open daarna pas Zoom, klik op de videocamera en kies de Snap Cam.
  6. Als het goed is kunnen we elkaar met onze eigen Facefilters in Zoom bekijken!

KidsLab – Wearables en Facefilters

Mastodon