27 februari 2021 van 13:30 - 14:30 uur

KidsLab – Maak een feestelijke lichtpiano (9-12 jaar)

Zet dit event in mijn agenda
27-02-2021 01:02 23-05-2024 05:05 Amsterdam KidsLab - Maak een feestelijke lichtpiano (9-12 jaar) Dit is een KidsLab Make-It workshop. Voorafgaande de workshop dien je een techniek kit te bestellen via ons met materialen die je thuis niet voor handen hebt. Vandaag maak je een eigen lichtpiano! Doe je mee? Online, , Online

Dit is een KidsLab Make-It workshop
Dit is een technische en creatieve workshop waarvoor je een techniek kitje nodig hebt dat je bij ons kunt bestellen. Omdat we het naar je moeten opsturen moet je het kitje uiterlijk 10 dagen van tevoren bestellen bij ons. Voor deze kit vragen we een kleine vergoeding (materiaal- en verzendkosten). Het bestelformulier kan je hieronder downloaden. Voorafgaande de workshop verzamel je nog extra gereedschap en zorg je dat je je techniek kit bij de hand hebt. Na afloop van de workshop heb je gelijk je eindresultaat.

Maak een feestelijke lichtpiano - 27 februari van 13:30 -14:30 uur
Met behulp van kopertape, een knoopbatterij en een RGB LED-lampje maak je een stroomkring. Om het LED-lampje heen maak je een kubus met een lange strook eraan, een soort pianotoets. Als je de toets indrukt, licht het RGB LED-lampje in de kubus op in het rood (R), groen (G) of blauw (B). De kubus kan je nog versieren met emoticons of iconen, zie hiervoor de download aan de rechterkant. Met 1 kit kan je 3 kubussen maken zodat je een echt lichtspektakel kan spelen op je lichtpiano.

Deelname workshop
Klik op deze gratis zoomlink (zoomsessie 27 februari) voor deelname aan de online KidsLab workshop op 27 februari van 13:30 - 14:30 uur en zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt. We gaan er samen met de kinderen een gezellige en leerzame online KidsLab middag van maken!

Make-It Lichtpiano kit bestellen
Informatie over het bestellen van de Make-It Lichtpiano kit, zie benodigdheden.

Eindresultaat delen? Gebruik de hashtag #tetemkidslab op Instagram en wij delen je eindresultaat op onze Instagram pagina!

 

Informatie


Benodigdheden
Naast een computer om de online Zoomsessie te volgen heb je voor deze workshop de volgende huis-, tuin- en keukenspullen nodig:

  • Het bestelformulier om je techniek kit te bestellen (bestellen voor 17 februari!)
  • Schaar
  • Lijm
  • Liniaal
  • Plakband
  • (Sla) olie
  • Bakje met een kwastje
  • Zwarte stift

KidsLab – Maak een feestelijke lichtpiano (9-12 jaar)

Mastodon