28 april 2021 van 15:00 - 16:30 uur

KidsLab – Maak een illusie met een tol (6-9 jaar)

Zet dit event in mijn agenda
28-04-2021 03:04 23-02-2024 02:02 Amsterdam KidsLab - Maak een illusie met een tol (6-9 jaar) Dit is een KidsLab maak en bouw workshop. Hierbij gaan we samen iets maken of bouwen terwijl je tegelijkertijd iets over techniek leert. Vandaag maak je een illusie met een tol! Doe je mee? Online, , Online

Dit is een KidsLab maak en bouw workshop
Hierbij gaan we samen iets maken of bouwen terwijl je tegelijkertijd iets over techniek leert. Je kunt hier gratis aan meedoen zonder aanmelding vooraf. De materialen die we gebruiken heb je in huis. Voorafgaande de workshop verzamel je de materialen en zodra de workshop begint kan je gelijk aan de slag. Na afloop van de workshop heb je gelijk je eindresultaat.

Maak een illusie met een tol - 28 april van 15:00 - 16:30 uur
We gaan twee verschillende tollen maken. De eerste is ronde schijf die we aan een stokje maken en die we zo ronddraaien. We tekenen op de voor- en achterkant een plaatje op en bij het draaien lijken die twee samen één plaatje te worden. Zo kan een vis opeens in de kom verschijnen. We maken ook een tol met een ronde schijf en een muntje. We kleuren deze in en bij het ronddraaien ontstaan hele mooie patronen die je eerst niet zag. Dit zijn allebei illusies. Wat tover jij tevoorschijn met jouw tollen?

Deelname workshop
Klik op deze gratis zoomlink (zoomsessie 28 april) voor deelname aan de online KidsLab workshop op 28 april van 15:00 - 16:30 uur en zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt. We gaan er samen met de kinderen een gezellige en leerzame online KidsLab middag van maken!

Eindresultaat delen? Gebruik de hashtag #tetemkidslab op Instagram en wij delen je eindresultaat op onze Instagram pagina!

Informatie


Benodigdheden
Naast een computer om de online Zoomsessie te volgen heb je voor deze workshop de volgende huis-, tuin- en keukenspullen nodig:

  • Rond schaaltje
  • Passer
  • Liniaal
  • Schaar
  • Papier
  • Karton
  • (Papieren) rietje of een stokje
  • Potlood en/of stiften
  • Een paar muntstukken (50 cent, 1 euro, 2 euro)

KidsLab – Maak een illusie met een tol (6-9 jaar)