28 augustus 2021 van 15:00 - 16:30 uur

KidsLab – Embleem ontwerpen in Inkscape (9-12 jaar)

Zet dit event in mijn agenda
28-08-2021 03:08 23-07-2024 11:07 Amsterdam KidsLab - Embleem ontwerpen in Inkscape (9-12 jaar) Dit is een KidsLab ontwerp workshop. Voorafgaande download je een gratis software programma en na afloop heb je de keuze of wij je ontwerp maken in ons lab. Vandaag ontwerp je een eigen embleem! Doe je mee? Online, , Online

Dit is een KidsLab ontwerp workshop 
Hiervoor maken we gebruik van gratis software die je op je eigen computer download. Voor deze workshop is het belangrijk dat je een tweede laptop/computer hebt of een tablet. Je kan dan op de eerste computer/tablet de workshop volgen en op de tweede aan de slag met het softwareprogramma. Je leert hoe het softwareprogramma werkt en hoe je iets ontwerpt. Na afloop heb je nog niet gelijk je eindresultaat. Als je dit door ons wilt laten maken in ons MaakMeeLab dan vragen we daar een kleine vergoeding voor (materiaal- en verzendkosten).

Embleem ontwerpen in Inkscape - 28 augustus van 15:00 -16:30 uur
Wellicht weet je niet wat een embleem is, maar je hebt het al vast eens gezien. Emblemen zijn geborduurde afbeeldingen die je op een stuk stof naait. Denk daarbij aan een logo van een voetbalteam, een insigne bij de scouting of een smiley. Vandaag ga je zelf een embleem ontwerpen voor bijvoorbeeld op je etui of schooltas. Bedenk eerst een ontwerp en ga dan aan de slag met het gratis programma Inkscape.

Heb je je ontwerp af en wil je graag het embleem thuis ontvangen? Dan kan je deze bestellen (adressen in Twente: gratis,  adressen buiten Twente: € 1,50 incl. verzending per sleutelhanger). Via het bijgevoegde stappenplan en bestelformulier kan je lezen hoe je het embleem kan bestellen. Je stuurt je ontwerp samen met het bestelformulier op naar lab@tetem.nl. Wij gaan het embleem voor je maken in ons MaakMeeLab met behulp van een borduurmachine. Zodra deze klaar is, sturen wij je embleem per post naar je toe.

Deelname workshop
Klik op deze gratis zoomlink (zoomsessie 28 augustus) voor deelname aan de online KidsLab workshop op 28 augustus van 15:00 - 16:30 uur en zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt. We gaan er samen met de kinderen een gezellige en leerzame online KidsLab middag van maken!

Eindresultaat delen? Gebruik de hashtag #tetemkidslab op Instagram en wij delen je eindresultaat op onze Instagram pagina!

Informatie


Benodigdheden
Naast een computer om de online Zoomsessie te volgen heb je voor deze workshop de volgende huis-, tuin- en keukenspullen nodig:

  • Een extra laptop/computer om op te werken (of je start de Zoom meeting op een tablet)
  • Het programma Inkscape op de extra laptop (gratis te downloaden via: https://inkscape.org/ (let op: dit werkt alleen op een computer of laptop)
  • Het stappenplan uitgeprint (dit is niet perse nodig, maar wel handig om alle stappen te volgen)
  • Het bestelformulier om je embleem te bestellen (optioneel)

KidsLab – Embleem ontwerpen in Inkscape (9-12 jaar)

Mastodon