3 februari 2021 van 13:30 - 14:30 uur

KidsLab – Maak een veelkleurige caleidoscoop

Zet dit event in mijn agenda
03-02-2021 01:02 19-07-2024 06:07 Amsterdam KidsLab - Maak een veelkleurige caleidoscoop Dit is een KidsLab maak en bouw workshop. Hierbij gaan we samen iets maken of bouwen terwijl je tegelijkertijd iets over techniek leert. Vandaag maak je een veelkleurige caleidoscoop! Doe je mee? , ,

Dit is een KidsLab maak en bouw workshop
Hierbij gaan we samen iets maken of bouwen terwijl je tegelijkertijd iets over techniek leert. Je kunt hier gratis aan meedoen zonder aanmelding vooraf. De materialen die we gebruiken heb je in huis. Voorafgaande de workshop verzamel je de materialen en zodra de workshop begint kan je gelijk aan de slag. Na afloop van de workshop heb je gelijk je eindresultaat.

Maak een veelkleurige caleidoscoop  - woensdag 3 februari van 13:30 -14:30 uur
Als je door een caleidoscoop kijkt je je verschillende kleurtjes en vormen in een mooi patroon. Een caleidoscoop is een buis met een driehoekige spiegel erin, dit heet een prisma. Aan het uiteinde stop je gekleurde kraaltjes. Je kijkt aan de voorkant door een klein gaatje en de kleurtjes aan de andere kant spiegelen in het prisma. Als je de buis draait krijg je telkens weer nieuwe mooie beelden, het lijkt wel een soort magische verrekijker. Welke kleuren en figuren zie jij erdoorheen?

Deelname workshop
Klik op deze gratis zoomlink (zoomsessie 3 februari) voor deelname aan de online KidsLab workshop op 3 februari van 13:30 - 14:30 uur en zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt. We gaan er samen met de kinderen een gezellige en leerzame online KidsLab middag van maken!

Eindresultaat delen? Gebruik de hashtag #tetemkidslab op Instagram en wij delen je eindresultaat op onze Instagram pagina!

Informatie


Benodigdheden
Naast een computer om de online Zoomsessie te volgen heb je voor deze workshop de volgende huis-, tuin- en keukenspullen nodig:

  • Leeg wc-rolletje of keukenrol
  • Zilverkleurig-glanzend karton, karton met daarop aluminiumfolie geplakt of stevig glanzend doorzichtig plastic
  • Schaar
  • Potlood, pen en watervaste stift
  • Liniaal
  • Gekleurde kraaltjes/pailletten/lovertjes (heb je dit niet in huis, knip dan kleine snippertjes gekleurd papier)
  • Stevig doorzichtig plastic (bijvoorbeeld verpakkingsmateriaal of de voorkant van een plastic mapje)
  • Papier om te versieren
  • Plakband
  • Lijm

KidsLab – Maak een veelkleurige caleidoscoop

Mastodon