3 mei 2023 van 15:00 - 16:30 uur

KidsLab – Fotonmobiel (8-12 jaar)

Zet dit event in mijn agenda
03-05-2023 03:05 03-12-2022 09:12 Amsterdam KidsLab - Fotonmobiel (8-12 jaar) Dit is een KidsLab Make-It workshop. Voorafgaande de workshop dien je een techniek kit te bestellen via ons met materialen die je thuis niet voor handen hebt. Vandaag maak je een fotonmobiel! Doe je mee? Online, ,

Dit is een KidsLab Make-It workshop
Dit is een technische en creatieve workshop waarvoor je een techniek kitje nodig hebt dat je bij ons kunt bestellen. Omdat we het naar je moeten opsturen moet je het kitje uiterlijk 10 dagen van tevoren bestellen bij ons. Voor deze kit vragen we een kleine vergoeding (materiaal- en verzendkosten). Het bestelformulier kan je hieronder downloaden. Voorafgaande de workshop verzamel je nog extra gereedschap en zorg je dat je je techniek kit bij de hand hebt. Na afloop van de workshop heb je gelijk je eindresultaat.

Fotonmobiel - 3 mei van 15:00 -16:30 uur
De Fotonmobiel is een zelfgemaakte racewagen die wordt aangedreven door een propeller op een motortje, met behulp van een zonnecel en schakelaar. Door de zonnecel gaat de racewagen tijdens zonnig weer energie opslaan. Deze zonne-energie wordt omgezet in beweging van de motor. Daarop zit een propeller die tijdens het draaien lucht verplaatst. Zo rijdt de racewagen vooruit, de wielen worden in beweging gezet door de propeller. Als je zelfgemaakte racewagen rijdt, dan kan je deze versieren met stiften, verf en knutselmaterialen.Als je zelfgemaakte racewagen rijdt, dan kan je deze versieren met stiften, verf en knutselmaterialen. Hoe ziet jouw ideale racewagen eruit? Tegen wie ga jij racen?

Deelname workshop
Klik op deze gratis zoomlink (zoomsessie 3 mei) voor deelname aan de online KidsLab workshop op 26 oktober van 15:00 - 16:30 uur en zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt. We gaan er samen met de kinderen een gezellige en leerzame online KidsLab middag van maken!

Make-It kit Fotonmobiel bestellen
Informatie over het bestellen van de Make-It kit Fotonmobiel, zie benodigdheden.

Informatie


Benodigdheden
Naast een computer om de online Zoomsessie te volgen heb je voor deze workshop de volgende huis-, tuin- en keukenspullen nodig:

  • Make-It kit Fotonmobiel (deze bestel je uiterlijk zondag 23 april hier)
  • schaar, lineaal, pen/potlood en een scherp mesje.

KidsLab – Fotonmobiel (8-12 jaar)