4 januari 2023 van 15:00 - 16:30 uur

KidsLab – Ontwerp je eigen chocolade (8-12 jaar)

Zet dit event in mijn agenda
04-01-2023 03:01 03-12-2022 03:12 Amsterdam KidsLab - Ontwerp je eigen chocolade (8-12 jaar) Dit is een KidsLab ontwerp workshop. Voorafgaande download je een gratis software programma en na afloop heb je de keuze of wij je ontwerp maken in ons lab. Vandaag ontwerp je eigen chocolade! Doe je mee? Online, ,

Dit is een KidsLab ontwerp workshop
Voor deze workshop is het belangrijk dat je een tweede laptop/computer hebt of een tablet. Je kan dan op de eerste computer/tablet de workshop volgen en op de tweede aan de slag met het softwareprogramma. Je leert hoe het softwareprogramma werkt en hoe je iets ontwerpt. Na afloop heb je nog niet gelijk je eindresultaat. Als je dit door ons wilt laten maken in ons MaakMeeLab dan vragen we daar voor postadressen buiten Overijssel een kleine vergoeding voor (materiaal- en verzendkosten).

Ontwerp je eigen chocolade – 4 januari van 15:00 - 16:30 uur
Wist je dat je met behulp van het programma Tinkercad zelf een chocolaatje kan ontwerpen? TinkerCad is een gratis softwareprogramma waarmee je 3D figuren kan maken. Deze 3D figuren kunnen geprint worden met een 3D printer tot een echt object. Een 3D printer bouwt een object laag per laag op. Dit kan met verschillende materialen, waarvan plastic de meest gebruikte is. Maar er bestaan ook chocolade 3D printers. Deze chocoladeprinters hebben een printkop waar een chocoladepatroon in gaat. Dit chocoladepatroon wordt binnenin de printkop gesmolten waardoor er vloeibare chocolade uit komt.

Je gaat vandaag aan de slag met het ontwerpen van een eigen 3D chocolaatje (afmetingen: max. afmetingen 4x4x2cm) met behulp van Tinkercad. Na het ontwerpen kan je je ontwerp naar lab@tetem.nl sturen, waarna wij deze in ons MaakLab voor je maken en per post naar je toesturen. Meer informatie over het toesturen van je ontwerp, zie benodigdheden.

Deelname workshop
Zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt. Deze KidsLab is te volgen via deze Zoom link.

Heb je je ontwerp af en wil je graag je chocolade thuis ontvangen? Dan kan je deze bestellen door voor € 5,- een Kidslab-productiebon in te kopen via de webshop. Klik op 'KidsLab resultaten' en vul bij klanttype 'KidsLab deelnemer' in. De digitale productiebon die je ontvangt kan je samen met je ontwerp mailen naar lab@tetem.nl. Wij gaan je chocolade voor je maken in ons MaakMeeLab met behulp van een chocoladeprinter. Zodra deze klaar is, sturen wij je chocolade per post naar je toe.

Informatie


Gratis

Benodigdheden
Naast een computer om de online Zoomsessie te volgen heb je voor deze workshop de volgende huis-, tuin- en keukenspullen nodig:

  • Een extra laptop/computer om op te werken (of je start de Zoom meeting op een tablet)
  • Het online programma Tinkercad op de extra laptop (voorafgaande gratis account aanmaken via https://www.tinkercad.com/ (let op: dit werkt alleen op een computer of laptop).

KidsLab – Ontwerp je eigen chocolade (8-12 jaar)