4 mei 2021 van 15:00 - 16:30 uur

KidsLab – Luistert de computer? Leer programmeren (9-12 jaar)

Zet dit event in mijn agenda
04-05-2021 03:05 22-04-2024 04:04 Amsterdam KidsLab - Luistert de computer? Leer programmeren (9-12 jaar) Dit is een KidsLab+ workshop. Deze is heel geschikt voor kinderen die wel wat extra uitdaging willen. Vandaag leer je elkaar programmeren. Online, , Online

Dit is een KidsLab+ workshop
Deze is heel geschikt voor kinderen die wel wat extra uitdaging willen. Je leert een techniek en krijgt daarbij ook wat theorie. Deze workshop wordt onder andere gegeven met samenwerkingspartners en hebben altijd een specifiek thema. Je gaat dus niet alleen met de handen aan de slag, maar je denkt ook na over het thema.

Luistert de computer? Leer programmeren - 4 mei van 15:00 tot 16:30 uur
In deze workshop leer je de basis van programmeertaal. Eerst krijg je een korte uitleg over programmeren en enkele voorbeelden te zien. Daarna gaan we zelf aan de slag. Dit doen we door elkaar “computerprogramma’s” te geven en die uit te voeren. Ook gaan we zelf een programma maken en kijken hoe je opdrachten geeft die de computer uit kan voeren. Kun jij zelf ook een computerprogramma bedenken?

Deelname workshop
Klik op deze gratis zoomlink (zoomsessie 4 mei) voor deelname aan de online KidsLab workshop op 4 mei van 15:00 - 16:30 uur en zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt. We gaan er samen met de kinderen een gezellige en leerzame online KidsLab middag van maken!

Eindresultaat delen? Gebruik de hashtag #tetemkidslab op Instagram en wij delen je eindresultaat op onze Instagram pagina!

Informatie


Benodigdheden
Naast een computer om de online Zoomsessie te volgen heb je voor deze workshop het volgende nodig:

  • A4 papier
  • Strookjes gekleurd papier
  • Zwarte stift
  • Kleurstiften en/of potloden

KidsLab – Luistert de computer? Leer programmeren (9-12 jaar)

Mastodon