7 april 2021 van 15:00 - 16:30 uur

KidsLab – Bouw je eigen zandmolen (7-10 jaar)

Zet dit event in mijn agenda
07-04-2021 03:04 23-05-2024 07:05 Amsterdam KidsLab - Bouw je eigen zandmolen (7-10 jaar) Dit is een KidsLab maak en bouw workshop. Hierbij gaan we samen iets maken of bouwen terwijl je tegelijkertijd iets over techniek leert. Vandaag bouw je een eigen zandmolen! Doe je mee? Online, , Online

Dit is een KidsLab maak en bouw workshop
Hierbij gaan we samen iets maken of bouwen terwijl je tegelijkertijd iets over techniek leert. Je kunt hier gratis aan meedoen zonder aanmelding vooraf. De materialen die we gebruiken heb je in huis. Voorafgaande de workshop verzamel je de materialen en zodra de workshop begint kan je gelijk aan de slag. Na afloop van de workshop heb je gelijk je eindresultaat.

Bouw je eigen zandmolen - 7 april van 15:00 - 16:30 uur
Misschien heb je wel eens een watermolen gezien. Het water van de rivier valt op de schoepen van het waterrad en dat gaat daardoor ronddraaien. Dit kan ook met zand. Met lege wc-rolletjes, wat stokjes en een lege fles of melkpak gaan we een echt draaiende zandmolen in elkaar zetten. Als hij klaar is gooi je wat zand boven in de trechter, het zand valt op de schoepen en je rad gaat draaien.

Deelname workshop
Klik op deze gratis zoomlink (zoomsessie 7 april) voor deelname aan de online KidsLab workshop op 7 april van 15:00 - 16:30 uur en zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt. We gaan er samen met de kinderen een gezellige en leerzame online KidsLab middag van maken!

Eindresultaat delen? Gebruik de hashtag #tetemkidslab op Instagram en wij delen je eindresultaat op onze Instagram pagina!

Informatie


Benodigdheden
Naast een computer om de online Zoomsessie te volgen heb je voor deze workshop de volgende huis-, tuin- en keukenspullen nodig:

  • Lege wc en/of keukenrollen
  • Plakband
  • Schaar
  • Houten stokjes
  • Dun karton/knutselkarton
  • Lijm
  • Lege petfles of sappak
  • Zand

KidsLab – Bouw je eigen zandmolen (7-10 jaar)

Mastodon