16 juli 2022 - 21 augustus 2022

Wij Bouwen de Toekomst

Van 16 juli t/m 21 augustus kun je je bij 'Wij Bouwen de Toekomst' op vliegveld Twente onderdompelen in een wereld van bouw, infra en techniek.

De bouw is meer omvattend dan alleen het stapelen van stenen. Het tijdelijke themapark op vliegveld Twente laat jou (én je ouders) zien en ervaren hoe breed de bouw en infra is én hoe mooi het is om in die sector te werken. Wat komt er allemaal kijken bij de bouw en het ontwikkelen van een woning qua bouw, infra en techniek? 

Een ware beleving
De familie Bouwer neemt jou mee in een theaterstuk vol muziek en interactie. Maar voordat jij het theater in stapt, kun je zelf aan de slag. Er zijn bijvoorbeeld elke dag workshops in het doe-centrum vanuit Tetem waar je de handen uit de mouwen kunt steken én je je fantasie de vrije loop kunt laten; ontwerpen en bouwen dus.

Doe-centrum
Leer hoe je met rietjes en stokjes een stevige brug kunt bouwen die niet zomaar instort. Of maak met de lasercutter een houten huisje dat je eerst zelf op de Macbook hebt ontworpen. Ontwerpen en maken in één kan ook! Met een 3D-pen waarmee de kinderen kunnen maken wat er in ze opkomt, van een eenvoudig ringetje tot misschien wel een huisje. En dan is er nog de plattegrond waarop je, als je hem goed hebben gemaakt, een robot van A naar B kunt laten rijden en hem onderweg trucjes kunt laten doen. Of een stoplicht die je zelf leert programmeren. Hoe gaaf is dat?!

Verder kun je op het park van nog veel meer ervaren. Zo vraagt Manus Bouwer zijn gasten om met een doe-tocht verschillende bouwmaterialen op te zoeken en zo je materialenpaspoort te halen. Deze materialen vind je tussen verschillende activiteiten, van een speelkraan voor kinderen tot een elektrafabriek. Genoeg te ervaren en te doen, dus!

Meer informatie en het bestellen van tickets kan via de website Wij Bouwen de Toekomst!

 

Informatie


Meer informatie en het bestellen van tickets kan via de website van Wij Bouwen de Toekomst.

Wij Bouwen de Toekomst

Mastodon