KidsLab


Over dit Kids programma

KidsLab

Algemene informatie

KidsLabs zijn workshops die we in samenwerking met de Twentse bibliotheken en maakplaatsen hebben ontwikkeld. In de vakantie gaan kinderen van 6 t/m 12 jaar met een labcoach online aan de slag met een maak- of ontwerp workshop!

De KidsLab workshops sluiten thematisch aan bij de vakantieprogrammering van de Twentse Maakplaatsen. De Maakplaatsen bieden een speels en prikkelend activiteitenprogramma voor kinderen die gericht is op technologie, digitalisering en maakprocessen. Wie creatief en onderzoekend is of wil worden, krijgt via de Twentse Maakplaatsen de mogelijkheid te experimenteren en zich te ontwikkelen, letterlijk om de hoek in je eigen gemeente!

Iedere KidsLab wordt ontwikkeld voor een specifieke leeftijdsgroep. Ben je jonger dan de aangegeven leeftijd, dan is ondersteuning van een ouder/verzorger gedurende de workshop noodzakelijk. Je hebt een laptop/computer nodig (om deel te nemen aan de Zoom-sessie – online gratis vergadertool). Alle workshops starten om 15:00 uur. De uitleg en het samen bouwen/maken/ontwerpen duurt een uur waarna er nog 30 minuten tijd is voor vragen of tips.