Kunstkick


Over dit Kids programma

Kunstkick

Algemene informatie

Kunstkick staat geheel in het teken van kunstwerken. Duik samen met een kunstenaar in de wereld van kunst en ontdek de favoriete kunstwerken van de kunstenaar. Hij/zij laat je de overeenkomsten en verschillen zien met eigen kunstwerken en de kunstwerken.

Aanbod

Een Kunstkick bestaat uit een inspiratie- en instructievideo van een kunstenaar. De kunstenaar laat je zijn/haar favoriete kunstwerken zien. Vervolgens laat de kunstenaar zien wat voor een kunst hij/zij zelf maakt en wat de overeenkomsten en verschillen zijn.

Na het bekijken van kunst legt de kunstenaar de opdracht uit waarmee je thuis een eigen kunstwerk kan maken, gebaseerd op het werk van de kunstenaar. Bij elke Kunstkick horen opdrachtbladen geschikt voor het hele gezin. De opdrachten variëren namelijk van makkelijk tot uitdagend.

Hoe werkt het?

Bekijk eerst de instructievideo, kies daarna een van de opdrachten van het opdrachtenblad en verzamel de benodigdheden. De meeste materialen heb je al in huis, waardoor je zo aan de slag kan. Ben je met een makkelijke opdracht begonnen maar kan je er niet genoeg van krijgen? Ga dan verder met een meer uitdagende opdracht. Er is ruime keus uit kunstenaars en opdrachten.

Kunstkick Online voor het onderwijs

Kunstkick kan ook in het onderwijs ingezet worden. We noemen dit’ Kunstkick Online’ lessen. Elke les bestaat uit een online instructievideo en een opdrachtenblad. Bekijk klassikaal de instructievideo, kies aansluitend een van de opdrachten van het opdrachtenblad en verzamel de benodigdheden. De meeste materialen heb je al in het klaslokaal, waardoor je zo aan de slag kunt. Ben je met een makkelijke opdracht begonnen maar kan je er niet genoeg van krijgen? Ga dan verder met een meer uitdagende opdracht.

In aansluiting op de door de groepsleerkracht verzorgde workshop in de klas is een online reflectiemoment met de kunstenaar te boeken. Tijdens de online reflectie maakt de klas live een videoverbinding met de desbetreffende kunstenaar. De kunstenaar bespreekt en reflecteert daarna op de gemaakte werken van de kinderen. Tot slot kunnen de kinderen vragen stellen aan de kunstenaar.

Online reflectie
De Kunstkick Online workshops zijn kosteloos te volgen door middel van de instructievideo en de opdrachtbladen via Kunstkick. Een online reflectie van 45 minuten door de desbetreffende kunstenaar bedraagt € 45 per klas. De reflectie is te boeken via: educatie@tetem.nl.