Lablearning (16+)


Over dit Kids programma

Lablearning (16+)

Algemene informatie

Tijdens de Lablearning@Home activiteiten kun je, via een live webinar of online tutorial, op een interactieve manier kennis maken met de nieuwste technologieën en de daarbij behorende software. Jongeren en volwassenen die meer willen weten over de werking en mogelijkheden van nieuwe maak-technologieën kunnen meedoen. Je leert in deze webinars of online tutorial werken met software en technieken die je breder kan inzetten. Met in de Lablearning@Home geleerde technieken kan je ook aan de slag in het MaakMeeLab in Tetem. Daar kan je de geleerde kennis verbreden of in de praktijk toepassen.

Hoe werkt het?

Na het volgen van de webinar of de online tutorial ga je aan de slag met de bijbehorende software. Bij elke Lablearning@Home activiteit is ook een kit ontwikkelt, waarin alle benodigde materialen zitten. Als je tevreden bent over je eindresultaat, kan je de desbetreffende Lablearning@Home kit bestellen via het bestelformulier. Nadat deze bij je thuisbezorgd is, vervolg je het stappenplan via de online tutorial of techniekkaart.

Online tutorials
Bij elke kit is een online tutorialvideo beschikbaar. Hierin wordt stap voor stap het maakproces uitgelegd door onze techniekcoach Amel of Jacco.

Online hulpdienst
Kom je er niet uit, heb je vragen of wil je meer weten? Stuur dan een e-mail naar lab@tetem.nl met in de titel de Lablearning@Home kit waarover je een vraag hebt. Onze online lab-medewerkers staan voor je klaar en geven antwoord op al je gestelde vragen.

Bestellen

De kosten bedragen € 7,- per kit. Op het bestelformulier staat alle informatie en de prijzen. Vul deze in en plaats je bestelling door het bestelformulier te mailen naar make-it@tetem.nl. Je bestelling wordt zo snel mogelijk naar je toegestuurd waarna je aan de slag kan!

Bestelformulier Lablearning@Home kits (Particulier)

*Lablearning@Home is een programma welke is ontwikkeld met en gefinancierd door Tetem en de Twentse Maakplaatsen partners.

FabLab

Wil je meer weten of experimenteren met de nieuwste technieken en technologieën, breng dan een bezoek aan het FabLab. In het FabLab van Tetem kunnen ontwerpers, kunstenaars, wetenschappers, studenten en andere (jonge) makers gebruik maken van vele maak-faciliteiten gericht op de digitale cultuur en maakcultuur. Het lab is uitgerust met de nieuwste technieken en technologieën zoals 3D (voedsel)printers, lasercutters, borduurmachines, Virtual Reality, Artifical Intelligence, robotica en domotica. Onze labmanagers staan klaar om iedereen te begeleiden in het werken met bovenstaande technieken.

Meer informatie, openingstijden en reserveren: FabLab.

Mastodon