Make-It kits

Algemene informatie

Make-It kits zijn techniekpakketjes met materialen en technieken die vaak niet in huis voorhanden zijn. Met een Make-It kit kunnen kinderen en jongeren van 6 t/m 15 jaar zelf aan de slag met een bepaalde techniek. Ze krijgen aanwijzingen via een videotutorial. Door zélf te maken leren ze nieuwe technische vaardigheden. Er zijn een heleboel verschillende Make-It kits die allemaal gebruik maken van verschillende technieken en natuurkundige verschijnselen. Bijvoorbeeld: zonne-energie, stroomkringen, tandwielmechanieken en magnetisme. De meeste kits zijn ontwikkeld in samenwerking met bedrijven uit Twente. Zo leren de kinderen en jongeren iets over de techniek, maar ook hoe een bepaalde techniek gebruikt wordt binnen een bedrijf. Ook leren ze dat Twente een échte techniekregio is, met heel veel creatieve maakbedrijven!

Make-It Online voor het onderwijs

De Make-It kits kunnen ook in het onderwijs worden ingezet. We noemen dit ‘Make-It Online’. Elke les bestaat uit een voorbereidende les, een online videotutorial, een Make-It kit en een techniekkaart. De leerkracht start met een voorbereidende plenaire les, waarna de tutorials op het digibord worden getoond. Aansluitend gaan de kinderen - ondersteund door techniekkaarten - individueel aan de slag met de kits. Voor groepsleerkrachten die deze activiteiten willen integreren in het curriculum wordt individueel advies of een plenaire training aangeboden.

Leerdoelen
Alle lessen sluiten aan op de kerndoelen Kunstzinnige Oriëntatie en Natuur & Techniek. Voor elke Make-It Online zijn de kerndoelen inzichtelijk via Make-It leerdoelen – SLO.

Bestellen
Scholen kunnen de Make-It kits voor een gereduceerd tarief bestellen. Klik op de knop 'bestellen' en selecteer klanttype onderwijs.

Make-It tutorials:
Bekijk hier alle Make-It tutorials online.

Werkwijze

Nadat de Make-It kit bij je thuisbezorgd is, zitten in de kit de benodigde materialen. Eventuele extra benodigdheden (bijv. een schaar of pen) verzamel je in je eigen omgeving. Samen met de online videotutorial en techniekkaart, kan je aan de slag met het in elkaar zetten van de Make-It kit.

Bestellen

Betaling via iDEAL.

De kits kosten € 3,-  tot € 7,- per stuk.

Na het invullen van je gegevens kom je op de bestelpagina inclusief prijzen (afhankelijk van het klanttype dat je selecteert).

Elke maandag worden Make-It kits per post verstuurd. Bestel je bijv. op dinsdag, dan zal je bestelling de maandag erop verstuurd worden.

Bestellen

Mastodon