In de regio


Over dit Kids programma

In de regio

In iedere Twentse gemeente vind je een Maakplaats in de lokale bibliotheek of het cultuurhuis. Het Maakplaats heeft een uitgebreid workshopprogramma waar iedereen aan mee kan doen. Je leert ontwerpen en programmeren en gaat zélf dingen maken. Ook leer je alles over nieuwe technologieën. In een Maakplaats kan jij je eigen creatieve talenten ontdekken en verder ontwikkelen!

High Tech zomerprogramma: Workshop Heatpress 8+

Van 18 juli t/m 25 augustus staan onze techniekcoaches weer klaar om door heel Twente een workshop Heatpress (vertaald 'hittepers') te verzorgen. Kinderen gaan zelf aan de slag met het persen van gerecycled plastic met een hittepers.

Wij Bouwen de Toekomst

Vanaf 16 juli t/m 21 augustus dompel je je bij 'Wij Bouwen de Toekomst' op vliegveld Twente onder in een wereld van bouw, infra en techniek. Zo kun je in het BouwLab van Tetem de handen uit de mouwen steken én je fantasie de vrije loop laten met (creatief) ontwerpen en bouwen.

Twentse Maakplaatsen

De Twentse Maakplaatsen bieden een speels en prikkelend activiteitenprogramma voor kinderen en volwassenen dat gericht is op technologie, digitalisering en maakprocessen.

High Tech programma

Elke schoolvakantie kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar bij de Twentse Maakplaatsen een High Tech workshop volgen. Kinderen worden uitgedaagd om nieuwe technieken te leren en zich creatief te ontwikkelen.

Maakdag festivals

Elk jaar kun je - in elke Twentse gemeente - tijdens de Maakdag Festivals in mei in verschillende labs digitale, creatieve en uitdagende maakactiviteiten volgen en nieuwe maakwerelden ontdekken.