Co-productie met partners:
Maakplaatsen, generators, MMM & @home

Wat kan je doen in de MaakMeeMaand?

Ontdek van 1 t/m 31 mei allerlei nieuwe technieken, creatieve uitvindingen en innovatieve maakprocessen tijdens de vele maakactiviteiten in Twente. Zowel met het online @Home programma, het fysieke en online programma in Tetem als tijdens de kleinschalige Maakdagen in elke Twentse gemeente, kan je je eigen Maak Experience creëren.

@Home & in Tetem
Kinderen en jongeren ontdekken vanuit huis de nieuwste Make-It@Home techniek-kits of gaan aan de slag met uitdagende technieken in een online KidsLab maak-, bouw-, en ontwerpworkshop. Ook jongeren en volwassenen duiken in hun eigen digitale maakwereld. Zo kun je het fysieke en online programma in Tetem bezoeken, een escaperoom uitproberen of met behulp van Augmented Reality zelf dynamische landschappen gecreëerd in een interactieve zandbak. En kan jong en oud in het MaakMeeLab in Tetem experimenteren met interessante maaktechnieken zoals 3D printers, lasercutters en robotica.

Maakdagen in 14 Twentse gemeenten
Ook bij jou in de buurt worden in de MaakMeeMaand één of meerdere Maakdagen georganiseerd. Een Maak Experience van ruim twee uur waarin je – in vaste tijdslots - in de bibliotheek, het cultuurhuis, het theater of het museum allerlei uitdagende maak- en programmeerworkshops kunt volgen. Meekijken, meedóen en beleven dat is waar het tijdens de Maakdagen om draait!

Doe mee en ontdek de veelzijdige maakcultuur in Twente!

Bekijk hieronder per leeftijdscategorie het online programma en ontdek waar, welke Maakdag* wordt georganiseerd.

* Op dit moment zijn wij met betrokken partners de Maakdagen aan het ontwikkelen zodat deze op een veilige manier kunnen plaatsvinden. Vanaf 14 april (n.a.v. de persconferentie op 13 april) worden de data van alle Maakdagen en de vorm waarin het Maak-programma plaats kan vinden gecommuniceerd. Vanaf die datum is het ook mogelijk tickets te bestellen (via de rode button). Uiteraard worden alle activiteiten gegeven conform de geldende landelijk Coronamaatregelen.

@Home
Kinderen en jongeren
@Home
Volwassenen
Educatief onderwijs
PO en VO
Maakdag per gemeente
Alle leeftijden

Maakdagen

Ben je ook zo nieuwsgierig naar de werking van een 3D printer of heb je altijd al door een VR bril willen kijken of zelf een robot leren programmeren? Creëer dan je eigen Maak Experience tijdens een van de Maakdagen in jouw gemeente!

Om helemaal in de sfeer te komen begint elke Maakdag met een zelf geprint stukje 3D chocolade en een drankje. Je wordt vervolgens begeleid naar de door jouw vooraf gekozen maakworkshop, waarin je op een speelse en uitdagende manier nieuwe technieken ontdekt. Daarna kies je ter plekke wat je nog meer wilt ervaren en beleven in de maak- of programmeerworkshops tijdens de afsluitende Maakcarrousel. Een overzicht met de Maakdagen in de 14 Twentse gemeenten vind je via bovenstaande rode bolletje.

  • Programma in Tetem
  • Maker Community
  • Terugblik MaakMeeMaand 2020

Uitgelicht