Co-productie met partners:
Maakplaatsen, generators, MMM & @home

Wat kan je doen in de MaakMeeMaand?

Ontdek allerlei nieuwe technieken, creatieve uitvindingen en innovatieve maakprocessen tijdens de vele maakactiviteiten in Twente. Meekijken, meedóen en beleven dat is waar het tijdens de MaakMeeMaand om draait!

Naast het @Home programma – zoals de online KidsLab maak-, bouw-, en ontwerpworkshops - waarbij kinderen en jongeren in de thuissituatie met uitdagende technieken aan de slag kunnen, kun je in mei je eigen Maak Experience creëren tijdens een dag-festival* bij jou in de buurt.

Creëer je eigen Maak Experience
Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in 3D printen of wil je een ontwerp maken voor de lasersnijder? Of heb je altijd al willen weten hoe theatertechniek werkt of ben je nieuwsgierig naar de werking van een VR bril? Doe dan mee!

Elk dag-festival wordt op een unieke plek in de stad georganiseerd. Bijvoorbeeld in het theater, het stadsmuseum of de bibliotheek. Bij aankomst begin je met een drankje en een zelf geprint stukje 3D chocolade en kom je al helemaal in de sfeer. Je wordt begeleid naar de door jouw vooraf gekozen maakactiviteit, waarin je op een speelse en uitdagende manier nieuwe technieken ontdekt. Vervolgens kies je ter plekke wat je nog meer wilt ervaren en beleven in je laatste maakactiviteit tijdens de afsluitende maakcarrousel.

Bekijk hieronder waar, welk dag-festival** wordt georganiseerd, kies jouw ideale Maak Experience en bestel je ticket! Een ticket voor het dag-festival voor kinderen/jongeren bedraagt € 2 p.p. en voor volwassenen € 3 p.p..

*Uiteraard worden alle activiteiten gegeven conform de geldende corona maatregelen.
** Op dit moment zijn wij met betrokken partners de dag-festivals aan het ontwikkelen. 

Voor kinderen (6-12 jaar)
@Home
Voor jongeren (12-15 jaar)
@Home
Volwassenen
@Home
Alle leeftijden
@MaakMeeMaand

Make-It@Home kits

Met de Make-It@Home techniek-kits worden kinderen van 6 tot 15 jaar geïnspireerd om iets leuks én nieuws te doen. De uitdagende en leerzame kits staan garant voor langdurig maakplezier, want wegens groot succes worden regelmatig nieuwe kits ontwikkeld.

Met de Make-It@Home kits kunnen kinderen aan de slag met allerlei nieuwe technieken. Ze ontdekken de techniek achter de Kunstige robot, Zonnecellen, Robot-hand, Elektronische wenskaart en de Thales's Elektromagneet & Circuit Buddies. Of leren werken met de techniek van de Merge Cube, Festive Flashlight, het Magnetisch Zwevend potlood, de Schaduwlamp, Aeronamic's Rotormobiel of de Lichtpiano.

  • Educatie
  • Aanmelden MMM
  • Aftermovie 2019

Uitgelicht