Wat kan je doen in de MaakMeeMaand?

Ontdek allerlei nieuwe technieken, creatieve uitvindingen en innovatieve maakprocessen tijdens de vele maakactiviteiten in heel Overijssel. Meekijken, meedóen en beleven dat is waar het tijdens de MaakMeeMaand* om draait! Zowel vanuit huis als tijdens kleinschalige activiteiten bij de bibliotheken, cultuurhuizen, culturele instellingen, maakplaatsen, zorg & welzijnsorganisaties en bedrijven in de buurt.

Naast de Make-It@Home techniek-kits en de Code-It@Home workshops waarbij kinderen en jongeren in de thuissituatie met uitdagende technieken aan de slag kunnen (zie hiervoor de blauwe @Home bolletjes hieronder), vinden er in het najaar tal van activiteiten plaats op het gebied van maakcultuur & digitale cultuur.

Zo kun je de techniek van de borduurmachine ontdekken tijdens een nieuwe expositie in het stadsmuseum of je naam printen met de 3D chocolade printer tijdens een stadswandeling. Ontwerp je een virtuele wereld in het kader van het thema erfgoed binnen de bibliotheek of volg je een workshop fotografie of film voor amateurs tijdens de Week van de Amateurkunst. En in het nieuwe MaakMeeLab in Tetem kun je terecht om de opgedane kennis te verbreden en verder te experimenteren met deze nieuwe technologieën. Uiteraard worden alle activiteiten gegeven conform de 1,5 meter regels.

Dit is een kleine greep uit het maakactiviteitenprogramma, welke met betrokken samenwerkingspartners is ontwikkeld en hieronder (het rode @MaakMeeMaand bolletje) per gemeente is toegevoegd.

Beleef maakcultuur & digitale cultuur tijdens de MaakMeeMaand!

*In verband met de nieuwe aanscherping van de Corona richtlijnen is een deel van de programmering van de MaakMeeMaand oktober verplaatst naar november en begin december.

Voor kinderen (6-12 jaar)
@Home
Voor jongeren (12-15 jaar)
@Home
Volwassenen
@Home
Alle leeftijden (fysiek in Overijssel)
@MaakMeeMaand

Make-It@Home kits

Met de Make-It@Home techniek-kits worden kinderen van 6 tot 15 jaar geïnspireerd om iets leuks én nieuws te doen. De uitdagende en leerzame kits staan garant voor langdurig maakplezier, want onlangs zijn ze wegens groot succes uitgebreid met een aantal nieuwe kits.

Kinderen konden al aan de slag met de huidige Make-It@Home kits: de Kunstige robot, Zonnecellen, Robot-hand, Elektronische wenskaart en de Elektromagneet & Circuit Buddies. Daar zijn nu de Merge Cube, Festive Flashlight, het Magnetisch Zwevend potlood, de Schaduwlamp en de Rotormobiel bijgekomen.

  • Educatie
  • Aanmelden MMM
  • Aftermovie 2019

Uitgelicht