Co-productie met partners:
Maakplaatsen, generators, MMM & @home

Festivalprogramma 2021

Ontdek deze (na)zomer allerlei nieuwe technieken, creatieve uitvindingen en innovatieve maakprocessen tijdens de vele maakactiviteiten in Twente. Zowel met het online @Home programma, het fysieke en online programma in Tetem als tijdens de Maakdagen in elke Twentse gemeente, kan je je eigen Maak Experience creëren.

Programma t/m 2 oktober*
We kunnen er weer op uit deze (na)zomer! Dus creëer je eigen Maak Experience tijdens één van de vele Maakdagen in Twente, experimenteer met interessante maaktechnieken in het MaakMeeLab in Tetem, ga vanuit huis aan de slag met de nieuwste Make-It techniek-kits of een van de vele @Home activiteiten.

Niet alleen kinderen ontdekken tijdens de MaakMeeMaand uitdagende technieken en creatieve uitvindingen, ook jongeren en volwassenen duiken in hun eigen (digitale) maakwereld. Bekijk hier het complete programma voor deze (na)zomer!

  • Maakdagen in 14 Twentse gemeenten (fysiek | juli - 2 oktober | alle leeftijden): Een Maak Experience van ruim twee uur waarin je – in vaste tijdsloten - in de bibliotheek, het cultuurhuis, het theater of het museum uitdagende maak- en programmeerworkshops kunt volgen.
  • MaakMeeLab (fysiek | alle leeftijden): kom experimenteren in Tetem met interessante maaktechnieken zoals 3D printers, lasercutters en robotica.
  • @Home programma (online | 6 t/m 15 jaar): ontdekken vanuit huis de nieuwste Make-It@Home techniek-kits of leer programmeren tijdens een van de Code-It@Home programmeer workshop.

Doe mee en ontdek de veelzijdige maakcultuur in Twente deze (na)zomer!

Bekijk hieronder per leeftijdscategorie het fysieke en online programma en ontdek wanneer de Maakdagen bij jou in de buurt zijn*.

* In mei heeft de MaakMeeMaand in online vorm plaatsgevonden met activiteiten uit ons @home programma en een fysieke en online programma in Tetem. De Maakdagen zijn verplaatst naar juli, augustus, september en begin oktober, om met de betrokken partners deze op een zo veilig mogelijke manier te kunnen laten plaatsvinden. Uiteraard worden alle activiteiten gegeven conform de geldende landelijk Coronamaatregelen.

 

@Home
Kinderen en jongeren
@Home
Volwassenen
Educatief onderwijs
PO en VO
Maakdag per gemeente
Alle leeftijden

Maakdagen

Ben je nieuwsgierig naar de werking van een 3D printer of heb je altijd al door een VR bril willen kijken of zelf een robot leren programmeren? Creëer deze (na)zomer je eigen Maak Experience tijdens een van de Maakdagen in jouw gemeente! Bij ontvangst krijg je iets te drinken en ontdek je hoe een 3D geprint chocolaatje wordt gemaakt. Daarna volg je een vooraf gekozen maakworkshop van 60 minuten waarin je op een speelse en uitdagende manier nieuwe technieken ontdekt. In de afsluitende Maakcarroussel kies je ter plekke welke technieken je nog meer wil leren.  Bekijk hier het complete programma!

  • Programma in Tetem
  • Maker Community
  • Terugblik MaakMeeMaand 2020

Uitgelicht