MaakMeeMaand

Najaar 2020 staat in het teken van het beleven en ervaring van maakcultuur en digitale cultuur. Naast de online activiteiten uit het @Home programma worden er tijdens de MaakMeeMaand in heel Overijssel honderden technologische, creatieve of innovatieve activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Provincie Overijssel onderstreept het belang hiervan en ondersteunt de maakactiviteiten tijdens de MaakMeeMaand zodat kennis en verbreding van maakprocessen, nieuwe technieken en technologieën voor iedereen toegankelijk is. Cultuurinstellingen, bibliotheken en cultuurhuizen programmeren alleen of samen met amateurverenigingen, welzijnsorganisaties, verenigingen en boekenwinkels een maakactiviteit voor publiek. Daar waar mogelijk wordt aangesloten bij kleinschalige activiteiten die al plaatsvinden, bijvoorbeeld in het kader van de Week van de Eenzaamheid, het Weekend van de Wetenschap of de Kinderboekenweek.

De MaakMeeMaand biedt bezoekers van alle leeftijden een unieke beleving van de modernste technologieën en een kennismaking met vele nieuwe maakprocessen. Daarnaast versterkt het de samenwerking en binding tussen partners in een gemeente en draagt het bij aan de ontwikkeling en overdracht van kennis op het gebied van maakcultuur en digitaliseren.

“We zien ouders jonge kinderen uitleg geven hoe vroeger de weefmachines werkten als ze de techniek van de nieuwste borduurmachine bekijken. Of hoe jongeren hun opa en oma laten kennismaken met Artificial Intelligence, Virtual Reality en digitale kunst. Techniek zit verweven in onze (Twentse) cultuur en daar zijn we trots op!” aldus Wilja Jurg, directeur van Tetem.

Ontdek het hele programma van de MaakMeeMaand per gemeente op de homepage.

In verband met de nieuwe aanscherping van de Corona richtlijnen is een deel van de programmering van de MaakMeeMaand oktober verplaatst naar november en december.