MaakMeeMaand

(Na)zomer 2021 staat in het teken van het beleven en ervaren van maakcultuur & technologie. Creëer je eigen Maak Experience met activiteiten uit het @Home programma en het fysieke en online programma in Tetem. Of dompel je t/m 2 oktober onder in een nieuwe maakwereld tijdens de kleinschalige Maakdagen in een van de 14 Twentse gemeenten. Dé Maak Experience bij jou in de buurt die - jong en oud - technologische, creatieve en innovatieve maakactiviteiten biedt om de digitale maakwereld (verder) te ontdekken.

Cultuurinstellingen, bibliotheken en cultuurhuizen organiseren alleen of samen met welzijnsorganisaties of verenigingen uit de gemeente een Maakdag voor publiek. De MaakMeeMaand biedt bezoekers van alle leeftijden een unieke beleving van de modernste technologieën en een kennismaking met vele nieuwe maakprocessen. Daarnaast versterkt het de samenwerking en binding tussen partners in een gemeente en draagt het bij aan de ontwikkeling en overdracht van kennis op het gebied van maakcultuur en digitaliseren.

“We zien ouders jonge kinderen uitleg geven hoe vroeger de weefmachines werkten als ze de techniek van de nieuwste borduurmachine bekijken. Of hoe jongeren hun opa en oma laten kennismaken met Artificial Intelligence, Virtual Reality en digitale kunst. Techniek zit verweven in onze (Twentse) cultuur en daar zijn we trots op!” aldus Wilja Jurg, directeur van Tetem.

Ontdek het hele programma van de MaakMeeMaand op de homepage.