Co-productie met partners:
Maakplaatsen, generators, MMM & @home

Maakdag per gemeente  |  

Alle leeftijden

Creëer je eigen Maak Experience tijdens een van de Maakdagen in Twente

Maakdagen
In elke gemeente in Twente vindt tijdens de MaakMeeMaand in juli, augustus of september één of meerdere Maakdagen plaats. Elke Maakdag wordt met lokale partners georganiseerd. Bijvoorbeeld in de bibliotheek, het cultuurhuis, het theater of het museum.

Tijdslot
Per Maakdag zijn verschillende tijdsloten beschikbaar. Het programma bestaat altijd uit drie vaste onderdelen die in elk tijdsslot op dezelfde manier worden doorlopen. Elk tijdsslot heeft een eigen leeftijdscategorie met passende maakworkshop.

Hoe ziet het programma van een Maakdag eruit?

  1. Ontvangst met koffie/thee/ranja + 3D geprint chocolaatje – 30 minuten
  2. Maakworkshop – 60 minuten
  3. Bezoek aan de Maakcarrousel met een drietal maak- of programmeerworkshop (keuze ter plekke) – 45 minuten

Ticket kopen
In het overzicht met de Maakdagen per gemeente maak je een keuze voor een dagprogramma waarin alleen de maakworkshop van 60 minuten verschilt (2e programma onderdeel). Vervolgens ga je naar de Ticketshop en bestel je per persoon (per leeftijdscategorie) een online ticket voor het door jouw gekozen dagprogramma en krijg je toegang tot alle drie de onderdelen van de maakdag.

*Wij hebben besloten om de fysieke Maakdagen in mei te verplaatsen naar juli, augustus en september om met de betrokken partners de Maakdagen zo veilig mogelijk te laten plaatsvinden. Vanaf 1 juni worden de data van alle Maakdagen gecommuniceerd. Vanaf die datum is het ook mogelijk tickets te bestellen. Uiteraard worden alle activiteiten gegeven conform de geldende landelijk Coronamaatregelen.

Ticket Maakdag
Kinderen en jongeren (t/m 18 jaar): € 2 p.p.
Volwassenen: € 3 p.p.

Ticketshop
Klik hier voor het bestellen van een ticket (vanaf 1 juni*)

Alle 14 Twentse gemeenten
Klik hier voor een overzicht van de maakdagen per gemeente (vanaf 1 juni*)