ZINiN Bibliotheek Nijverdal  |  Nijverdal

30 januari 2020 van 19:30 - 21:30 uur


Alexa, who are you?

Al enige tijd zijn er verschillende versies van virtuele assistenten beschikbaar die ons met allerlei kleine taken in en rond het huis kunnen helpen. Een van deze assistenten is Amazon’s Alexa, een vriendelijke vrouwelijke stem gevangen in een cilindervormige speaker, genaamd Amazon Echo. Deze nogal stereotype variant hoort thuis in de familie van Artificiële Intelligentie, die zich in steeds meer verschillende facetten van het dagelijks leven laat zien. Van geautomatiseerde armen in een productielijn tot schattige robotjes in de zorg. Steeds slimmere apparatuur neemt de meest uitdagende taken van de mens over.

Kunstenaar Anne de Boer neemt je tijdens dit event mee in de geschiedenis en toepasbaarheid van Artificiële Intelligentie. Aan de hand van het bedrijf Amazon bestudeert hij waar deze intelligentie actief is en waar dit toe kan leiden. Na de talk van Anne ontdek je tijdens de workshop ‘Praat met je huis!’ hoe mens en machine samenwerken. Je gaat aan de slag met de huisrobot Homey die je verschillende stemcommando’s kunt aanleren en daardoor steeds slimmer wordt.

Dit event wordt georganiseerd door Tetem en verschillende culturele partners in aanloop naar het Maker Festival Twente op 6 en 7 juni 2020. Het thema van het festival is dit jaar Black Mirror, naar de gelijknamige Netflix serie. In een reeks interactieve events worden de mooiste en soms ook angstaanjagende gevolgen van technologische ontwikkelingen onderzocht. In Tetem  is t/m 10 mei de tentoonstelling The Swarm te zien waarin Anne de Boer een een ‘zwerm’ computers emotie en een stem geeft terwijl ze als groep een tragedie opvoeren.

 

 

 

Informatie


Tickets

Niet-leden: € 5.00
Leden ZINiN: € 2.50
Koop hier je tickets

Dit event bestaat uit een talk (30 min.) en een hands-on onderdeel (1-1,5 uur).

Maximaal aantal deelnemers: 24

Voertaal: Nederlands

ZINiN Bibliotheek Nijverdal
Willem Alexanderstraat 7
7442MA Nijverdal,
brein-reis@zinin.com
0548613342
Open deze route in je routeplanner

ZINiN Bibliotheek Nijverdal

ZINiN Bibliotheek is dé plek voor: boeken, cursussen, taalondersteuning, cultuur, een kop koffie en veel meer! Laat je verrassen en inspireren.ZINiN Bibliotheek is een van de partners in de Twentse Maakplaatsen. De Bibliotheek biedt een speels en prikkelend activiteitenprogramma voor kinderen en volwassenen gericht op technologie, digitalisering en maakprocessen. Wie creatief en onderzoekend is - of wil worden - krijgt bij ZINiN Bibliotheek de mogelijkheid te experimenteren en zich te ontwikkelen. Gewoon in eigen dorp!