Tetem  |  Enschede

29 augustus 2019 - 17 november 2019


Exploring-Lab: Bioplastic maken

Ons lichaam krijgt onbedoeld kleine stukjes plastic binnen bij het eten van verschillende soorten voedsel, het drinken uit plastic flessen, of door simpelweg lucht met microplastics in te ademen. De gezondheidseffecten van microplastics zijn nog onbekend en de Wereldgezondheidsorganisatie heeft een oproep gedaan om het gebruik van plastic zoveel mogelijk te beperken. Kan bioplastic hierin verschil maken? Ga in aansluiting op de tentoonstelling Xenobodies in Mutation ‘aan de kook’ met natuurlijke materialen. Vermeng en verwarm diverse ingrediënten in een pannetje, kies een kleur en laat de ontstane massa drogen. Wat je krijgt is echt plastic, maar op natuurlijke basis én afbreekbaar.

In het Exploring-Lab worden technieken en processen die een centrale rol spelen in de tentoonstelling uitgelicht en omgezet in een inloopworkshop op beginners en gevorderden niveau. Tetem’s Exploring-Lab is dagelijks geopend van 13.30-16.30.

Informatie


Gratis toegang
Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, Nederland
receptie@tetem.nl
053-2308791
Open deze route in je routeplanner

Tetem vertelt met haar tentoonstellingen en de brede randprogrammering daaromheen, het verhaal van een maatschappij die sociaal en technologisch in ontwikkeling is. We opereren in het veel bredere veld van digitale media, techniek, wetenschap en design. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor educatie en co-creatie met publiek en partners uit andere domeinen.