Erve Boerrigter De Lutte  |  De Lutte

12 februari 2020 van 19:30 - 21:30 uur


Happy Eating

Word jij ook overladen met berichten over gezond eten? Bijvoorbeeld over pure chocolade of quinoa als nieuwe superfoods? Vaak weten we wel wat gezond is en vinden we het ook belangrijk, maar waarom lukt het dan toch niet om er naar te leven? Janet van den Boer, onderzoeker Voeding en eHealth aan de Universiteit Twente, laat je ervaren dat de grootste uitdaging niet ligt in wat je moet eten, maar hoe je door Happy Eating en interactieve technologie ervoor kunt zorgen dat je gezonder gaat eten.

Valentijn is een perfect moment voor Happy Eating: het leuker en mooier maken van de eetbeleving.  Je gaat zelf aan de slag met liefdevolle en sociale aspecten van eten door een liefdesgerechtje te maken met drie verschillende foodprinters! Je schrijft een persoonlijke boodschap in 3D chocolade, illustreert dit met een chocolade geprinte tekening en presenteert dit op een geprinte bodem van biscuit.

Dit event wordt georganiseerd door Tetem en verschillende culturele partners in aanloop naar het Maker Festival Twente op 6 en 7 juni 2020. Het thema van het festival is dit jaar Black Mirror, naar de gelijknamige Netflix serie. In een reeks interactieve events worden de mooiste en soms ook angstaanjagende gevolgen van technologische ontwikkelingen onderzocht.

Informatie


Prijs:€ 2.50

Dit event bestaat uit een lezing (30 min.) en een hands-on onderdeel (1-1,5 uur).

Omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, is aanmelden verplicht.
Aanmelden via info@stichtingfundament.nl

Maximaal aantal deelnemers voor de workshop: 12

Inloop vanaf 19:15
Voertaal: Nederlands

Erve Boerrigter De Lutte
Plechelmusstraat 14
7587 AM De Lutte, Nederland

Open deze route in je routeplanner

Fundament Losser

Fundament Losser is het dé plek voor: boeken, cursussen, taalondersteuning, cultuur, een kop koffie en veel meer! Laat u verrassen en inspireren.Fundament Losser is een van de partners in de Twentse Maakplaatsen. De Bibliotheek biedt een speels en prikkelend activiteitenprogramma voor kinderen en volwassenen gericht op technologie, digitalisering en maakprocessen. Wie creatief en onderzoekend is - of wil worden - krijgt bij de Bibliotheek Losser de mogelijkheid te experimenteren en zich te ontwikkelen. Gewoon in eigen dorp!

Mastodon