Fundament Losser  |  Losser

22 december 2020 van 10:30 - 12:00 uur


Chocoladeprinter 6 – 9 jaar – vervangend programma

In samenwerking met bibliotheek Losser organiseert Tetem deze kerstvakantie een high tech workshop. Kinderen van 6-9 jaar kunnen bij bibliotheek Losser kennismaken met de techniek van de chocoladeprinter en vacuümmachine.

High Tech workshop: Ga aan de slag met een chocoladeprinter en maak je eigen mal

Altijd al je eigen chocolade willen ontwerpen en maken? Ga dan aan de slag met de chocoladeprinter. Digitaal zal je voorletter 3D geprint worden via de chocoladeprinter met echte eetbare chocolade.

Daarna ga je aan de slag met de vacuümmachine. Met deze machine maak je een mal met je eigen ontwerpen. Nadat je mal klaar is, giet je zelf de chocolade erin. Alle chocolade en de mal mag je na afloop van de workshop mee naar huis nemen. De mal kan je vervolgens thuis vaker gebruiken.

De workshop wordt verzorgd voor de leeftijdsgroep van 6-9 en van 9-12. Beide leeftijdsgroepen gaan aan de slag met chocoladeprinter en vacuümmachine. De uitvoermogelijkheden verschillen per leeftijdsgroep. Zo experimenteren de kinderen op een speelse manier met allerlei (digitale) technieken en maakprocessen.

De High Tech workshop 'Ga aan de slag met een chocoladeprinter en maak je eigen mal' wordt geprogrammeerd binnen de periode 19 t/m 30 december.

Deze serie workshops maakt deel uit van het High Tech programma van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen, dat tijdens schoolvakanties wordt aangeboden in de 14 Twentse gemeenten. Dit programma heeft tot doel om technologie, digitalisering en de maakcultuur beter in de regio te verankeren.

Informatie


I.v.m. beperkt aantal plaatsen is aanmelden verplicht
Aanmelden via: info@stichtingfundament.nl
Vermeld in je mail je naam en leeftijd. De leeftijd bepaalt in welke groep je komt.

Fundament Losser
Raadhuisplein 1
7581 AG Losser, Nederland

Open deze route in je routeplanner

Fundament Losser

Fundament Losser is het dé plek voor: boeken, cursussen, taalondersteuning, cultuur, een kop koffie en veel meer! Laat u verrassen en inspireren.Fundament Losser is een van de partners in de Twentse Maakplaatsen. De Bibliotheek biedt een speels en prikkelend activiteitenprogramma voor kinderen en volwassenen gericht op technologie, digitalisering en maakprocessen. Wie creatief en onderzoekend is - of wil worden - krijgt bij de Bibliotheek Losser de mogelijkheid te experimenteren en zich te ontwikkelen. Gewoon in eigen dorp!