Bibliotheek Oldenzaal  |  Oldenzaal

19 februari 2020 van 09:30 - 11:00 uur


High Tech programma Huisrobot 6-9 jaar

Zet dit event in mijn agenda
19-02-2020 09:02 29-09-2023 04:09 Amsterdam High Tech programma Huisrobot 6-9 jaar Bibliotheek Oldenzaal, In den Vijfhoek 75, 7571 DV Oldenzaal
In samenwerking met Maakplaatsen uit heel Twente organiseert Tetem deze voorjaarsvakantie een serie high tech workshops.  In deze workshop gaan kinderen in gesprek met de huisrobot Homey. Zij laten Homey uiteenlopende opdrachten uitvoeren (“Homey, doe de lamp aan!”). Gaandeweg leert de huisrobot de spreker steeds beter kennen en wordt slimmer! Kinderen ervaren zo de invloed die zij kunnen hebben op AI (Artificial Intelligence). Kinderen van 6-9 jaar sturen Homey direct aan met hun stem. Kinderen van 9-12 jaar starten met een klein onderzoek en communiceren met Homey met hun stem én met geprogrammeerde opdrachten. Zo experimenteren de kinderen op een speelse manier met allerlei (digitale) technieken en maakprocessen.
Deze serie workshops maakt deel uit van het High Tech programma van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen dat tijdens de schoolvakanties wordt aangeboden in de 14 Twentse gemeenten. Dit programma heeft tot doel om technologie, digitalisering en de maakcultuur beter in de regio te verankeren.
Deze workshops vinden plaats gedurende de hele voorjaarsvakantie 15 t/m 23 februari (Twente) + 25 februari (Haaksbergen).

Informatie


Gratis

I.v.m. beperkt aantal plaatsen is aanmelden verplicht
Aanmelden via info@bibliotheekoldenzaal.nl
Doelgroep 6-9 jaar

Bibliotheek Oldenzaal
In den Vijfhoek 75
7571 DV Oldenzaal, Nederland
info@bibliotheekoldenzaal.nl
0541 512 516
Open deze route in je routeplanner

Bibliotheek Oldenzaal

Bibliotheek Oldenzaal is het dé plek voor: boeken, tijdschriften cursussen, taalondersteuning, er gewoon even zijn, cultuur, een kop koffie en veel meer! Laat je verrassen en inspireren.Bibliotheek Oldenzaal is een van de partners in de Twentse Maakplaatsen. De Bibliotheek biedt een speels en prikkelend activiteitenprogramma voor kinderen en volwassenen gericht op technologie, digitalisering en maakprocessen. Wie creatief en onderzoekend is - of wil worden - krijgt bij bibliotheek Oldenzaal de mogelijkheid te experimenteren en zich te ontwikkelen. Gewoon in eigen stad