Bibliotheek Haaksbergen  |  Haaksbergen

25 februari 2020 van 13:00 - 14:30 uur


High Tech programma Huisrobot 9-12 jaar

Zet dit event in mijn agenda
25-02-2020 01:02 19-07-2024 05:07 Amsterdam High Tech programma Huisrobot 9-12 jaar Bibliotheek Haaksbergen, Blankenburgerstraat 40 - 42, 7481 EB Haaksbergen

In samenwerking met Maakplaatsen uit heel Twente organiseert Tetem deze voorjaarsvakantie een serie high tech workshops.  In deze workshop gaan kinderen in gesprek met de huisrobot Homey. Zij laten Homey uiteenlopende opdrachten uitvoeren (“Homey, doe de lamp aan!”). Gaandeweg leert de huisrobot de spreker steeds beter kennen en wordt slimmer! Kinderen ervaren zo de invloed die zij kunnen hebben op AI (Artificial Intelligence). Kinderen van 6-9 jaar sturen Homey direct aan met hun stem. Kinderen van 9-12 jaar starten met een klein onderzoek en communiceren met Homey met hun stem én met geprogrammeerde opdrachten. Zo experimenteren de kinderen op een speelse manier met allerlei (digitale) technieken en maakprocessen.

Deze serie workshops maakt deel uit van het High Tech programma van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen dat tijdens de schoolvakanties wordt aangeboden in de 14 Twentse gemeenten. Dit programma heeft tot doel om technologie, digitalisering en de maakcultuur beter in de regio te verankeren.
Deze workshops vinden plaats gedurende de hele voorjaarsvakantie 15 t/m 23 februari (Twente) + 25 februari (Haaksbergen).

Informatie


Tickets

I.v.m. beperkt aantal plaatsen is aanmelden verplicht.
Aanmelden via info@kulturhushaaksbergen.nl
Entreeprijs: € 5,- per deelnemer (incl. ranja)
Doelgroep 9-12 jaar

Bibliotheek Haaksbergen
Blankenburgerstraat 40 - 42
7481 EB Haaksbergen, Nederland
info@bibliotheekhaaksbergen.nl
053 - 573 02 00
Open deze route in je routeplanner

Bibliotheek Haaksbergen

Wij bieden de burgers van Haaksbergen een aantrekkelijk, gevarieerd, actueel en kwalitatief hoogwaardig aanbod van diensten en activiteiten op het gebied van informatie, educatie, cultuur, ontmoeting en ontspanning, waarbij wij zoveel mogelijk aansluiten bij de wensen en behoeften van onze bezoekers, leden en klanten.Bibliotheek Haaksbergen is een van de partners in de Twentse Maakplaatsen. De Bibliotheek biedt een speels en prikkelend activiteitenprogramma voor kinderen en volwassenen gericht op technologie, digitalisering en maakprocessen. Wie creatief en onderzoekend is - of wil worden - krijgt bij Bibliotheek Haaksbergen de mogelijkheid te experimenteren en zich te ontwikkelen. Gewoon in eigen dorp!

Mastodon