Bibliotheek Hengelo Stad  |  Hengelo

21 februari 2020 van 11:30 - 13:00 uur


High Tech programma Huisrobot 9-12 jaar

Zet dit event in mijn agenda
21-02-2020 11:02 19-07-2024 06:07 Amsterdam High Tech programma Huisrobot 9-12 jaar Bibliotheek Hengelo Stad, Beursstraat 34, 7551 HV Hengelo
AI is overal, ook in onze thuisomgeving. Ouders en kinderen zijn zich niet bewust dat zij dagelijks in contact komen met AI-technologie. Recent onderzoek uit Japan toont aan dat een huisrobot bepaalde behoeften op sociaal vlak kan invullen. In deze workshop gaan kinderen in gesprek met de huisrobot Homey. Zij laten Homey uiteenlopende opdrachten uitvoeren (“Homey, doe de lamp aan!”). Gaandeweg leert de huisrobot de spreker steeds beter kennen en wordt slimmer! Kinderen ervaren zo de invloed die zij kunnen hebben op AI gedreven technologie. Kinderen van 6-9 jaar sturen Homey direct aan met hun stem. Kinderen van 9-12 jaar starten met een klein onderzoek en communiceren met Homey met hun stem én met geprogrammeerde opdrachten.

Informatie


Gratis

I.v.m. beperkt aantal plaatsen is aanmelden verplicht
Aanmelden kan via www.bibliotheekhengelo.nl (agenda)
Doelgroep 9-12 jaar

Bibliotheek Hengelo Stad
Beursstraat 34
7551 HV Hengelo, Nederland

Open deze route in je routeplanner

Bibliotheek Hengelo

Bibliotheek Hengelo is het dé plek voor: boeken, tijdschriften, cursussen, taalondersteuning, er gewoon even zijn, cultuur, een heerlijke kop koffie of lunch van Stoet en veel meer! Laat je verrassen en inspireren.Bibliotheek Hengelo is een van de partners in de Twentse Maakplaatsen. De Bibliotheek biedt een speels en prikkelend activiteitenprogramma voor kinderen en volwassenen gericht op technologie, digitalisering en maakprocessen. Wie creatief en onderzoekend is - of wil worden - krijgt bij bibliotheek Hengelo de mogelijkheid te experimenteren en zich te ontwikkelen. Gewoon in eigen stad!

Mastodon