Bibliotheek Wierden  |  Wierden

20 februari 2020 van 10:30 - 13:00 uur


High Tech programma Huisrobot 6-9 jaar

Zet dit event in mijn agenda
20-02-2020 10:02 19-07-2024 06:07 Amsterdam High Tech programma Huisrobot 6-9 jaar Bibliotheek Wierden, Pouliestraat 2, 7642 EB Wierden
In samenwerking met Maakplaatsen uit heel Twente organiseert Tetem deze voorjaarsvakantie een serie high tech workshops.  In deze workshop gaan kinderen in gesprek met de huisrobot Homey. Zij laten Homey uiteenlopende opdrachten uitvoeren (“Homey, doe de lamp aan!”). Gaandeweg leert de huisrobot de spreker steeds beter kennen en wordt slimmer! Kinderen ervaren zo de invloed die zij kunnen hebben op AI (Artificial Intelligence). Kinderen van 6-9 jaar sturen Homey direct aan met hun stem. Kinderen van 9-12 jaar starten met een klein onderzoek en communiceren met Homey met hun stem én met geprogrammeerde opdrachten. Zo experimenteren de kinderen op een speelse manier met allerlei (digitale) technieken en maakprocessen.
Deze serie workshops maakt deel uit van het High Tech programma van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen dat tijdens de schoolvakanties wordt aangeboden in de 14 Twentse gemeenten. Dit programma heeft tot doel om technologie, digitalisering en de maakcultuur beter in de regio te verankeren.
Deze workshops vinden plaats gedurende de hele voorjaarsvakantie 15 t/m 23 februari (Twente) + 25 februari (Haaksbergen).

Informatie


Gratis

I.v.m. beperkt aantal plaatsen is aanmelden verplicht
Aanmelden kan via info@bibliotheekwierden.nl
Doelgroep 6-9 jaar

Bibliotheek Wierden
Pouliestraat 2
7642 EB Wierden, Nederland
info@bibliotheekwierden.nl
Open deze route in je routeplanner

Bibliotheek Wierden

De Bibliotheek Wierden is voor iedereen in het werkgebied een goed toegankelijke, eigentijdse voorziening voor informatie, educatie, cultuur, ontmoeting en ontspanning. Naast het uitlenen van media richt de Bibliotheek zich ook op informatievoorziening d.m.v. lezingen en workshops. De Bibliotheek werkt daarbij samen met andere organisaties op sociaal, educatief en cultureel gebied.Bibliotheek Wierden is een van de partners in de Twentse Maakplaatsen. De Bibliotheek biedt een speels en prikkelend activiteitenprogramma voor kinderen en volwassenen gericht op technologie, digitalisering en maakprocessen. Wie creatief en onderzoekend is - of wil worden - krijgt bij de Bibliotheek Wierden de mogelijkheid te experimenteren en zich te ontwikkelen. Gewoon in eigen dorp!

Mastodon