Bibliotheek Haaksbergen  |  Haaksbergen

29 juli 2020 van 10:30 - 12:00 uur


High Tech programma: Lasercut je eigen lamp 9-12 jaar 10:30 – 12:00 uur

Zet dit event in mijn agenda
29-07-2020 10:07 21-07-2024 12:07 Amsterdam High Tech programma: Lasercut je eigen lamp 9-12 jaar 10:30 - 12:00 uur In samenwerking met Kulturhus Haaksbergen organiseert Tetem deze zomervakantie een high tech workshop. Kinderen van 9-12 jaar kunnen bij Kulturhus Haaksbergen kennis maken met de techniek van lasercutten door een lamp te maken. Bibliotheek Haaksbergen, Blankenburgerstraat 40 - 42, 7481 EB Haaksbergen

In samenwerking met Kulturhus Haaksbergen organiseert Tetem deze zomervakantie een high tech workshop. Kinderen van 9-12 jaar kunnen bij Kulturhus Haaksbergen kennis maken met de techniek van lasercutten door een lamp te maken.

Kinderen starten met het digitaal ontwerpen van een zelfgekozen vorm of tekst. Dit ontwerp gaat naar de lasercutter die het nauwkeurig uitsnijdt uit karton voor de lampenkap. Het lichtje dat in de kap wordt gemonteerd, maakt het ontwerp zichtbaar.

De workshop kan verzorgt worden voor de leeftijdsgroep van 6-9 en van 9-12. Beiden maken een lamp. De mate waarin aan details wordt gewerkt, verschilt. Zo experimenteren de kinderen op een speelse manier met allerlei (digitale) technieken en maakprocessen. Bij Kulturhus Haaksbergen wordt de workshop twee keer aangeboden voor de leeftijdsgroep 9 - 12 jaar en wel op woensdag 29 juli om 10:30 uur en om 13:00 uur.

Lasercut je eigen lamp  wordt geprogrammeerd binnen de periode 4 juli t/m 16 augustus.

Deze serie workshops maakt deel uit van het High Tech programma van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen, dat tijdens schoolvakanties wordt aangeboden in de 14 Twentse gemeenten. Dit programma heeft tot doel om technologie, digitalisering en de maakcultuur beter in de regio te verankeren.

Informatie


Bibliotheek Haaksbergen

Wij bieden de burgers van Haaksbergen een aantrekkelijk, gevarieerd, actueel en kwalitatief hoogwaardig aanbod van diensten en activiteiten op het gebied van informatie, educatie, cultuur, ontmoeting en ontspanning, waarbij wij zoveel mogelijk aansluiten bij de wensen en behoeften van onze bezoekers, leden en klanten.Bibliotheek Haaksbergen is een van de partners in de Twentse Maakplaatsen. De Bibliotheek biedt een speels en prikkelend activiteitenprogramma voor kinderen en volwassenen gericht op technologie, digitalisering en maakprocessen. Wie creatief en onderzoekend is - of wil worden - krijgt bij Bibliotheek Haaksbergen de mogelijkheid te experimenteren en zich te ontwikkelen. Gewoon in eigen dorp!

Mastodon