Bibliotheek Goor  |  Goor

6 augustus 2020 van 10:30 - 12:00 uur


High Tech programma: Lasercut je eigen lamp 6-9 jaar

Zet dit event in mijn agenda
06-08-2020 10:08 25-09-2023 12:09 Amsterdam High Tech programma: Lasercut je eigen lamp 6-9 jaar In samenwerking met bibliotheek Goor organiseert Tetem deze zomervakantie een high tech workshop. Kinderen van 6-9 jaar kunnen bij bibliotheek Goor kennis maken met de techniek van lasercutten door een lamp te maken. Bibliotheek Goor, De Höfte 9, 7471 DK Goor

In samenwerking met bibliotheek Goor organiseert Tetem deze zomervakantie een high tech workshop. Kinderen van 6-9 jaar kunnen bij bibliotheek Goor kennis maken met de techniek van lasercutten door een lamp te maken.

Kinderen starten met het digitaal ontwerpen van een zelfgekozen vorm of tekst. Dit ontwerp gaat naar de lasercutter die het nauwkeurig uitsnijdt uit karton voor de lampenkap. Het lichtje dat in de kap wordt gemonteerd, maakt het ontwerp zichtbaar.

De workshop kan verzorgt worden voor de leeftijdsgroep van 6-9 en van 9-12. Beiden maken een lamp. De mate waarin aan details wordt gewerkt, verschilt. Zo experimenteren de kinderen op een speelse manier met allerlei (digitale) technieken en maakprocessen.

Lasercut je eigen lamp  wordt geprogrammeerd binnen de periode 4 juli t/m 16 augustus.

Deze serie workshops maakt deel uit van het High Tech programma van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen, dat tijdens schoolvakanties wordt aangeboden in de 14 Twentse gemeenten. Dit programma heeft tot doel om technologie, digitalisering en de maakcultuur beter in de regio te verankeren.

Informatie


Prijs:€ 3.5

I.v.m. beperkt aantal plaatsen is aanmelden verplicht
Aanmelden kan via g.vehof@hofbibliotheek.nl

Bibliotheek Goor
De Höfte 9
7471 DK Goor, Nederland
info@hofbibliotheek.nl
0547 - 273493
Open deze route in je routeplanner

Bibliotheek Hof van Twente

Bibliotheek Hof van Twente is dé plek voor: boeken, tijdschriften cursussen, taalondersteuning, er gewoon even zijn, cultuur, een kop koffie en veel meer! Laat je verrassen en inspireren.Bibliotheek Hof van Twente is een van de partners in de Twentse Maakplaatsen. De Bibliotheek biedt een speels en prikkelend activiteitenprogramma voor kinderen en volwassenen gericht op technologie, digitalisering en maakprocessen. Wie creatief en onderzoekend is - of wil worden - krijgt bij bibliotheek Hof van Twente de mogelijkheid te experimenteren en zich te ontwikkelen. Gewoon in eigen dorp!