Bibliotheek Dinkelland, locatie Denekamp  |  Denekamp

10 augustus 2020 van 10:30 - 12:00 uur


High Tech programma: Lasercut je eigen lamp 6-9 jaar

Zet dit event in mijn agenda
10-08-2020 10:08 19-07-2024 06:07 Amsterdam High Tech programma: Lasercut je eigen lamp 6-9 jaar In samenwerking met bibliotheek Denekamp organiseert Tetem deze zomervakantie een high tech workshop. Kinderen van 6-9 jaar kunnen bij bibliotheek Denekamp kennis maken met de techniek van lasercutten door een lamp te maken. Bibliotheek Dinkelland, locatie Denekamp, Oranjestraat 21, 7591 GA Denekamp

In samenwerking met bibliotheek Denekamp organiseert Tetem deze zomervakantie een high tech workshop. Kinderen van 6-9 jaar kunnen bij bibliotheek Denekamp kennis maken met de techniek van lasersnijden door een lamp te maken.

Kinderen starten met het digitaal ontwerpen van een zelfgekozen vorm of tekst. Dit ontwerp gaat naar de lasersnijder die het nauwkeurig uitsnijdt uit karton voor de lampenkap. Het lichtje dat in de kap wordt gemonteerd, maakt het ontwerp zichtbaar.

De workshop kan verzorgt worden voor de leeftijdsgroep van 6-9 en van 9-12. Beiden maken een lamp. De mate waarin aan details wordt gewerkt, verschilt. Zo experimenteren de kinderen op een speelse manier met allerlei (digitale) technieken en maakprocessen.

Lasercut je eigen lamp  wordt geprogrammeerd binnen de periode 4 juli t/m 16 augustus.

Deze serie workshops maakt deel uit van het High Tech programma van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen, dat tijdens schoolvakanties wordt aangeboden in de 14 Twentse gemeenten. Dit programma heeft tot doel om technologie, digitalisering en de maakcultuur beter in de regio te verankeren.

Informatie


I.v.m. beperkt aantal plaatsen is aanmelden verplicht
Aanmelden via: info@bibliotheekdinkelland.nl
Vermeld in je mail je naam en leeftijd. De leeftijd bepaalt in welke groep je komt.

Bibliotheek Dinkelland, locatie Denekamp
Oranjestraat 21
7591 GA Denekamp, Nederland
info@bibliotheekdinkelland.nl
Open deze route in je routeplanner

Bibliotheek Dinkelland

De Bibliotheek Dinkelland biedt iedereen vrije toegang tot informatie, kennis en cultuur zodat mensen zich bewust, kritisch en actief kunnen bewegen in de maatschappij. De Bibliotheek is de grootste schatkamer van Nederland, vol materialen, ideeën en verhalen. De Bibliotheek Dinkelland heeft vestigingen in Denekamp en Oostmarsum.Bibliotheek Dinkelland is een van de partners in de Twentse Maakplaatsen. De Bibliotheek biedt een speels en prikkelend activiteitenprogramma voor kinderen en volwassenen gericht op technologie, digitalisering en maakprocessen. Wie creatief en onderzoekend is - of wil worden - krijgt bij de Bibliotheek Dinkelland de mogelijkheid te experimenteren en zich te ontwikkelen. Gewoon in eigen stad en dorp!

Mastodon