Bibliotheek Hengelo Stad  |  Hengelo

31 juli 2020 van 10:30 - 12:00 uur


High Tech programma: Lasercut je eigen lamp 6-9 jaar (Volgeboekt)

Zet dit event in mijn agenda
31-07-2020 10:07 25-09-2023 08:09 Amsterdam High Tech programma: Lasercut je eigen lamp 6-9 jaar (Volgeboekt) In samenwerking met bibliotheek Hengelo organiseert Tetem deze zomervakantie een high tech workshop. Kinderen van 6-9 jaar kunnen bij bibliotheek Hengelo kennis maken met de techniek van lasercutten door een lamp te maken. Bibliotheek Hengelo Stad, Beursstraat 34, 7551 HV Hengelo

In samenwerking met bibliotheek Hengelo organiseert Tetem deze zomervakantie een high tech workshop. Kinderen van 6-9 jaar kunnen bij bibliotheek Hengelo kennis maken met de techniek van lasercutten door een lamp te maken.

Kinderen starten met het digitaal ontwerpen van een zelfgekozen vorm of tekst. Dit ontwerp gaat naar de lasercutter die het nauwkeurig uitsnijdt uit karton voor de lampenkap. Het lichtje dat in de kap wordt gemonteerd, maakt het ontwerp zichtbaar.

De workshop kan verzorgt worden voor de leeftijdsgroep van 6-9 en van 9-12. Beiden maken een lamp. De mate waarin aan details wordt gewerkt, verschilt. Zo experimenteren de kinderen op een speelse manier met allerlei (digitale) technieken en maakprocessen.

Lasercut je eigen lamp  wordt geprogrammeerd binnen de periode 4 juli t/m 16 augustus.

Deze serie workshops maakt deel uit van het High Tech programma van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen, dat tijdens schoolvakanties wordt aangeboden in de 14 Twentse gemeenten. Dit programma heeft tot doel om technologie, digitalisering en de maakcultuur beter in de regio te verankeren.

Informatie


Prijs:€ 2.50

I.v.m. beperkt aantal plaatsen is aanmelden verplicht
Aanmelden kan via www.bibliotheekhengelo.nl (agenda)

Bibliotheek Hengelo Stad
Beursstraat 34
7551 HV Hengelo, Nederland

Open deze route in je routeplanner

Bibliotheek Hengelo

Bibliotheek Hengelo is het dé plek voor: boeken, tijdschriften, cursussen, taalondersteuning, er gewoon even zijn, cultuur, een heerlijke kop koffie of lunch van Stoet en veel meer! Laat je verrassen en inspireren.Bibliotheek Hengelo is een van de partners in de Twentse Maakplaatsen. De Bibliotheek biedt een speels en prikkelend activiteitenprogramma voor kinderen en volwassenen gericht op technologie, digitalisering en maakprocessen. Wie creatief en onderzoekend is - of wil worden - krijgt bij bibliotheek Hengelo de mogelijkheid te experimenteren en zich te ontwikkelen. Gewoon in eigen stad!