Fundament Losser  |  Losser

6 juli 2020 van 13:00 - 14:30 uur


High Tech programma: Lasercut je eigen lamp 9-12 jaar

Zet dit event in mijn agenda
06-07-2020 01:07 25-09-2023 01:09 Amsterdam High Tech programma: Lasercut je eigen lamp 9-12 jaar In samenwerking met Stichting Fundament Losser organiseert Tetem deze zomervakantie een high tech workshop. Kinderen van 9-12 jaar kunnen bij bibliotheek Losser kennis maken met de techniek van lasercutten door een lamp te maken. Fundament Losser, Raadhuisplein 1, 7581 AG Losser

In samenwerking met Stichting Fundament Losser organiseert Tetem deze zomervakantie een high tech workshop. Kinderen van 9-12 jaar kunnen bij bibliotheek Losser kennis maken met de techniek van lasercutten door een lamp te maken.

Kinderen starten met het digitaal ontwerpen van een zelfgekozen vorm of tekst. Dit ontwerp gaat naar de lasercutter die het nauwkeurig uitsnijdt uit karton voor de lampenkap. Het lichtje dat in de kap wordt gemonteerd, maakt het ontwerp zichtbaar.

De workshop kan verzorgt worden voor de leeftijdsgroep van 6-9 en van 9-12. Beiden maken een lamp. De mate waarin aan details wordt gewerkt, verschilt. Zo experimenteren de kinderen op een speelse manier met allerlei (digitale) technieken en maakprocessen.

Lasercut je eigen lamp  wordt geprogrammeerd binnen de periode 4 juli t/m 16 augustus.

Deze serie workshops maakt deel uit van het High Tech programma van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen, dat tijdens schoolvakanties wordt aangeboden in de 14 Twentse gemeenten. Dit programma heeft tot doel om technologie, digitalisering en de maakcultuur beter in de regio te verankeren.

Informatie


Geef je snel op per mail (aanmelden verplicht ivm beperkt aantal plaatsen).

Fundament Losser
Raadhuisplein 1
7581 AG Losser, Nederland

Open deze route in je routeplanner

Fundament Losser

Fundament Losser is het dé plek voor: boeken, cursussen, taalondersteuning, cultuur, een kop koffie en veel meer! Laat u verrassen en inspireren.Fundament Losser is een van de partners in de Twentse Maakplaatsen. De Bibliotheek biedt een speels en prikkelend activiteitenprogramma voor kinderen en volwassenen gericht op technologie, digitalisering en maakprocessen. Wie creatief en onderzoekend is - of wil worden - krijgt bij de Bibliotheek Losser de mogelijkheid te experimenteren en zich te ontwikkelen. Gewoon in eigen dorp!