Bibliotheek Wierden  |  Wierden

9 juli 2020 van 10:30 - 12:00 uur


High Tech programma: Lasercut je eigen lamp 9-12 jaar

Zet dit event in mijn agenda
09-07-2020 10:07 20-07-2024 04:07 Amsterdam High Tech programma: Lasercut je eigen lamp 9-12 jaar In samenwerking met bibliotheek Wierden organiseert Tetem deze zomervakantie een high tech workshop. Kinderen van 9-12 jaar kunnen bij bibliotheek Wierden kennis maken met de techniek van lasercutten door een lamp te maken. Bibliotheek Wierden, Pouliestraat 2, 7642 EB Wierden

In samenwerking met bibliotheek Wierden organiseert Tetem deze zomervakantie een high tech workshop. Kinderen van 9-12 jaar kunnen bij bibliotheek Wierden kennis maken met de techniek van lasercutten door een lamp te maken.

Kinderen starten met het digitaal ontwerpen van een zelfgekozen vorm of tekst. Dit ontwerp gaat naar de lasercutter die het nauwkeurig uitsnijdt uit karton voor de lampenkap. Het lichtje dat in de kap wordt gemonteerd, maakt het ontwerp zichtbaar.

De workshop kan verzorgt worden voor de leeftijdsgroep van 6-9 en van 9-12. Beiden maken een lamp. De mate waarin aan details wordt gewerkt, verschilt. Zo experimenteren de kinderen op een speelse manier met allerlei (digitale) technieken en maakprocessen.

Lasercut je eigen lamp  wordt geprogrammeerd binnen de periode 4 juli t/m 16 augustus.

Deze serie workshops maakt deel uit van het High Tech programma van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen, dat tijdens schoolvakanties wordt aangeboden in de 14 Twentse gemeenten. Dit programma heeft tot doel om technologie, digitalisering en de maakcultuur beter in de regio te verankeren.

Informatie


Bibliotheek Wierden

De Bibliotheek Wierden is voor iedereen in het werkgebied een goed toegankelijke, eigentijdse voorziening voor informatie, educatie, cultuur, ontmoeting en ontspanning. Naast het uitlenen van media richt de Bibliotheek zich ook op informatievoorziening d.m.v. lezingen en workshops. De Bibliotheek werkt daarbij samen met andere organisaties op sociaal, educatief en cultureel gebied.Bibliotheek Wierden is een van de partners in de Twentse Maakplaatsen. De Bibliotheek biedt een speels en prikkelend activiteitenprogramma voor kinderen en volwassenen gericht op technologie, digitalisering en maakprocessen. Wie creatief en onderzoekend is - of wil worden - krijgt bij de Bibliotheek Wierden de mogelijkheid te experimenteren en zich te ontwikkelen. Gewoon in eigen dorp!

Mastodon